Reklama
Reklama
Rychlý jablečný koláč
Fotogalerie:

Rychlý jablečný koláč

Zdena Syrová

Praha
Oblíbený ovocný moučník mého dědečka má velkou výhodu – je hned hotový.
Zdena Syrová, Praha

Ingredience

  • 300 g cukr krupice
  • 2 vejce
  • 80 g máslo
  • 300 g mouka polohrubá
  • 400-500 g jablka
  • 1 prášek do pečiva
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • tuk na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka nastrouháme. Cukr, vejce a rozpuštěné máslo utřeme v míse, přisypeme polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a jablky.
  2. Směs nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a pečeme asi 30 minut při 160  °C.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněný sýrový dortík

Plněný sýrový dortík

Před servírováním ho nech chvíli odležet. Olga Smetanová, Klatovy
Vaříme express /21.08.17
Hrášková kaše

Hrášková kaše

Chutná ti hrášek? Tohle si tedy oblíbíš.
Šárka Medáčková, Děčín
Vaříme express /17.05.11
Hermelínová pomazánka s pažitkou

Hermelínová pomazánka s pažitkou

Rychlá sýrová pomazánka k večeři.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /02.10.14
Papriky s mletým masem

Papriky s mletým masem

Trochu jiné než ty klasické s rýží.

Kateřina Tichá, Rokycany

Vaříme express /04.02.14
Kuře Teryiaki

Kuře Teryiaki

Původně japonský recept je rozšířen po celé Asii. Tato varianta pochází z Indonésie.
...
Vaříme express /11.04.11
Vařené brambory s brynzou

Vařené brambory s brynzou

Naučila jsem se je od kolegyně v práci.
Vladimíra Machková,
Frýdek-Místek
Vaříme express /22.03.10
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama