Reklama
Rychlý jablečný koláč
Fotogalerie:

Rychlý jablečný koláč

Zdena Syrová

Praha
Oblíbený ovocný moučník mého dědečka má velkou výhodu – je hned hotový.
Zdena Syrová, Praha

Ingredience

  • 300 g cukr krupice
  • 2 vejce
  • 80 g máslo
  • 300 g mouka polohrubá
  • 400-500 g jablka
  • 1 prášek do pečiva
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • tuk na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka nastrouháme. Cukr, vejce a rozpuštěné máslo utřeme v míse, přisypeme polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a jablky.
  2. Směs nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a pečeme asi 30 minut při 160  °C.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené žampiony

Smažené žampiony

Když nemám lesní houby, jsou také dobré. Jindřich Ostrý, Jablonec
Vaříme express /13.10.13
Pangasius  na bylinkách

Pangasius na bylinkách

Nejlepší je s bramborovou kaší.
Jana Prokopová, Dolní Město
Vaříme express /23.12.11
S bylinkami

S bylinkami

Michaela Kropáčková, Loket

Vaříme express /16.01.19
Palačinky se špenátem a sýrem

Palačinky se špenátem a sýrem

Gabriela Jílková, Polička

Vaříme express /24.06.19
Koláč z mikrovlnky

Koláč z mikrovlnky

Někdy uvařím také špenátovou náplň. Obě mají vždycky u nás doma úspěch...

...

Vaříme express /30.10.16
Kuřecí salát s bazalkovou majonézou

Kuřecí salát s bazalkovou majonézou

Je to hotový gurmánský zážitek, já ho mám rád s křupavou francouzskou bagetou.
...
Vaříme express /13.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu