Reklama
Rychlé bramborové knedlíky
Fotogalerie:

Rychlé bramborové knedlíky

Monika Nejedlá
Monika Nejedlá
staré sedliště

Rychlá příloha nejen k masu a zelí.

Ingredience

  • 6 brambory
  • 6 rohlíky
  • 1 lžička sůl
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupané syrové brambory nastrouháme a smícháme s rohlíky nakrájenými na kostičky. Do směsi rozklepneme vejce, přisypeme mouku, osolíme a promícháme.
  2. Z takto připravené směsi tvarujeme koule o velikosti menšího tenisáku. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě 10–15 minut. Nejlépe chutnají se zelím a pečeným kuřátkem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová panenka v bylinkové směsi

Vepřová panenka v bylinkové směsi

Maso si uchová veškerou šťávu, chuť záleží na grilovacím koření ...
Vaříme express /02.08.16
Zapečený romadur v omeletě

Zapečený romadur v omeletě

Ocení ho především milovníci ‚‚voňavých‘‘ zrajících sýrů.
Zdeňka ...
Vaříme express /01.08.11
Cibulovo-sýrový koláč

Cibulovo-sýrový koláč

Marta Nová, Prachatice
Vaříme express /09.11.18
Bramborová pánev

Bramborová pánev

Výborná směs restovaných brambor‚ zeleniny a malých karbanátků.

Pavel Štrougal,...

Vaříme express /26.10.13
Mexické rohlíčky

Mexické rohlíčky

Chce to trochu cviku, aby rohlíčky i po upečení vypadaly úhledně. Já je vždy ...

Vaříme express /15.03.15
Vajíčková pomazánka s hráškem

Vajíčková pomazánka s hráškem

Jiná varianta vajíčkové pomazánky.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /18.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu