Tato polévka nás nadchla. Přidávají se do ní i ředkvičky i s lístky, takže nic nepřijde nazmar.
Suroviny
máslo
2
PL
cibule
1
ks
najemno
ředkvičky
2
svazky
1 do polévky, 1 na ozdobu (omyté a očištěné), i s listy
brambory
3
ks
moučné, varný typ C, oloupané a na kostky
vývar zeleninový
800
ml
smetana ke šlehání
200
ml
40%
sůl a pepř
řeřicha
na ozdobu
Postup
1
V hrnci rozpusťte máslo, vsypte do něj cibuli, po chvíli přidejte jemně pokrájené ředkvičky a vše nechte na mírném ohni zesklovatět a změknout.
2
Potom přihoďte omyté a okapané ředkvičkové listy a míchejte do zavadnutí; trvá to asi 4 minuty.
3
Přidejte brambory, zalijte je horkým vývarem a vařte asi 20 minut doměkka.
4
Hrnec odstavte a polévku rozmixujte. Přeceďte přes jemné síto zpět do hrnce, vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a prohřejte.
5
Při podávání ozdobte jemně pokrájenými zbylými ředkvičkami a kerblíkem nebo výhonky řeřichy.
NĚCO NAVÍC
- Na zjemnění můžete použít i běžnou třicetiprocentní smetanu ke šlehání, ale smetana s vyšším obsahem tuku dodá polévce naprosto dokonalou chuť i konzistenci.
- Na polévku použijte jen nepoškozené mladé a nezavadlé listy ředkviček od osvědčeného pěstitele nebo z vlastní zahrádky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu s jarní zeleninou(4 recepty)
- 10x jarní polévka(10 receptů)