Reklama
Rychlá kroupová polévka se zeleninou
Fotogalerie:

Rychlá kroupová polévka se zeleninou

Lenka Petelíková

Černošice
Je to bleskovka podle receptu od mé babičky.
Lenka Petelíková, Černošice

Ingredience

  • 1 hrnek kroupy
  • 35é g zelenina mražená
  • 2 l vývar zeleninový
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kroupy propláchneme vodou, zalijeme vývarem a povaříme do poloměkka.
  2. Poté přidáme mraženou zeleninu a dovaříme.
  3. Podle chuti případně dosolíme a opepříme. Hned můžeme podávat.

    TIP: Pokud ti nevadí tuk, osmahni zeleninu předem na pořádné lžíci sádla. Špetka pepře a trocha majoránky a česnek polévce dodají správný říz.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové šulky

Sýrové šulky

Sýrové šulky můžete použít ke každé příležitosti. Dokonce si je i ukládám do ...
Vaříme express /24.01.13
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Noky se žampionovou omáčkou

Noky se žampionovou omáčkou

Hotové noky, které koupíš v obchodě, jsou rychle uvařené a dají se připravit...
Vaříme express /12.01.09
Chlebíčky se šunkovou pěnou

Chlebíčky se šunkovou pěnou

Elena Holubová, Ostrava

Vaříme express /27.06.18
Zapečené rybí podkovy se zeleninou a sýrem

Zapečené rybí podkovy se zeleninou a sýrem

Můžeš posypat i trochou koření na ryby.

Robert Hajtmar, Moravská Třebová

Vaříme express /30.01.17
Pečená rajčata s makarony

Pečená rajčata s makarony

Zeleninu milujeme ve všech podobách.
Karolína Botíková, Plzeň
Vaříme express /30.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu