Reklama
Rychlá chlebová polévka
Fotogalerie:

Rychlá chlebová polévka

Božena Kolářová

Pouště
Chléb by měl být tvrdší.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 4+2 krajíce chleba
  • 1 a 1/4 l vývar
  • 2 lžičky kmín
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 3 cibulka jarní
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Chleba nalámeme na kousky a dáme do vývaru. Přidáme koření a vaříme, dokud se chléb nerozvaří.
  2. Zahustíme jíškou z mouky a másla. Rozmixujeme a ještě provaříme. Opečeme zbylý chléb a cibulku na másle, přidáme do hotové polévky.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Tuhle polévku vařím ráda, protože ze zbytku uzeného masa uvařím ještě rizoto a oběd ...
Vaříme express /26.02.13
Kuřecí v listovém těstě

Kuřecí v listovém těstě

 Pečeme je opravdu často. 

Irena a David Beranovi, Velešín 

Vaříme express /13.02.12
Pikantní kotlety

Pikantní kotlety

Grilovaná rychlovka k obědu.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /27.08.14
Rychlovka z pánve

Rychlovka z pánve

Když ti zbude knedlík, zkus můj recept.

Barbora Vávrová, Břestek

Vaříme express /29.01.15
Vepřový prejt

Vepřový prejt

Chutná večeře, kterou zvládne i začátečník.
Miroslava Vitoslavská, Prosenice
Vaříme express /11.04.11
Malé dortíčky

Malé dortíčky

Pro ty‚ kteří nemusí sladké dorty, je tu netradiční pochoutka.
Nikola Rolná, Zbýšov
...
Vaříme express /27.12.11
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama