Reklama
Rychlá celerová polévka
Fotogalerie:

Rychlá celerová polévka

Barbora Gavláková

Havířov
Celer není oblíbený, ale tato polévka je boží.
Barbora Gavláková, Havířov

Ingredience

  • 1/2 celer
  • 4 lžíce máslo
  • 1 kostka masox
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 svazek petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Celer nakrájený na malé proužky orestujeme na dvou lžících másla. Potom ho zalijeme vodou s masoxem či kuřecím vývarem. Vaříme tak dlouho, dokud celer nezměkne.
  2. Polévku zahustíme jíškou (do zpěněného másla dáme 2 lžíce hladké mouky a mícháme do zhnědnutí).
  3. Před podáváním ještě důkladně posypeme porce celerové polévky nakrájenou petrželovou natí.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Noky na cibulce

Noky na cibulce

Když jsou v našem supermarketu slevy, koupím si noky do zásoby. Jsou hned hotové ...
Vaříme express /14.06.15
Špagety zapečené s rukolou

Špagety zapečené s rukolou

Když večer dorazím z práce, tak nemám čas na dlouhé vyvařování. Naštěstí ...

Vaříme express /17.03.17
Zapečené těstoviny s jarními bylinkami

Zapečené těstoviny s jarními bylinkami

Jaro nabízí nové zajímavé ingredience.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /12.03.17
Sýrové řízky plněné houbami

Sýrové řízky plněné houbami

Houby máme u nás rádi. Připravuji je na spoustu způsobů. Zkus tyhle řízky, ...
Vaříme express /09.12.10
Feferonkový salát se šunkou

Feferonkový salát se šunkou

Tuto pikantní svačinku podáváme s čerstvým pečivem.

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /26.03.13
Klobásová omeleta

Klobásová omeleta

Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /08.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu