Reklama
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami
Fotogalerie:

Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami

Hana Nesnídalová
Hana Nesnídalová
Praha 9

Zkuste to tentokrát bez jíšky a děti ani nepoznají, že jedí ovesné vločky!

Hana Nesnídalová, Praha

Ingredience

  • 2 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 1/4 celer + nať
  • 2 růžičky květák
  • 4 brambory
  • 1/2 hrnku jemné ovesné vločky
  • dle chuti sůl, pepř, majoránka
  • 1 lžička olivový olej
  • 3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky namočíme do studené vody, stačí na 10 minut. Všechnu zeleninu vložíme pokrájenou do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut. Přidáme ovesné vločky a vaříme ještě asi 10 minut.

  2. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a nakonec majoránkou. Po ukončení varu přidáme ještě 1 lžíci olivového oleje a část brambor rozmačkáme vidličkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny v sýrové omáčce

Těstoviny v sýrové omáčce

U nás v rodině velmi oblíbené jídlo. Jana Niemcová, Třinec
Vaříme express /02.01.15
Bramboráčky s tvarohem

Bramboráčky s tvarohem

Díky tvarohu jsou křupavé.

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /20.09.16
Hřbet s mandarinkami

Hřbet s mandarinkami

Příjemně osvěžující lehký moučník.

Barbora Vávrová, Břestek

Vaříme express /29.07.16
Muffinkové mini– karbanátky

Muffinkové mini– karbanátky

Zejména děti se radují z ‚‚kuliček‘‘.

Libuše Míková, Písařova Vesce

Vaříme express /27.12.13
Rajčatový salát s těstovinami

Rajčatový salát s těstovinami

Lehký zdravý oběd

Podle receptu Ivy Šmejkalové z Brna

Vaříme express /25.06.18
Pórkový závin se slaninkou

Pórkový závin se slaninkou

Listové těsto se dá naplnit všemi možnými druhy náplní. Pórková vůbec není ...
Vaříme express /17.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu