Zkuste to tentokrát bez jíšky a děti ani nepoznají, že jedí ovesné vločky!
Hana Nesnídalová, Praha
Ingredience
- 2 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 1/4 celer + nať
- 2 růžičky květák
- 4 brambory
- 1/2 hrnku jemné ovesné vločky
- dle chuti sůl, pepř, majoránka
- 1 lžička olivový olej
- 3 stroužky česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ovesné vločky namočíme do studené vody, stačí na 10 minut. Všechnu zeleninu vložíme pokrájenou do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut. Přidáme ovesné vločky a vaříme ještě asi 10 minut.
-
Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a nakonec majoránkou. Po ukončení varu přidáme ještě 1 lžíci olivového oleje a část brambor rozmačkáme vidličkou.