Reklama
Rybičkové lodičky
Fotogalerie:

Rybičkové lodičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S tímhle občerstvením u každé návštěvy boduji. Nejenže výborně chutná, ale i hezky vypadá. 

Zuzana Gebauerová, Ostrov

Ingredience

  • 500 g listového těsta
  • na vál hladká mouka
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 6 sardelových řezů
  • 6 uzených šprotů z konzervy
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • podle chuti citronová šťáva
  • na ozdobu listy petržele

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na plát silný 3 mm. Vykrájíme z něho oválky, kterými vyložíme 24 malých oválných formiček předem vymytých studenou vodou (vodu nevytíráme). Dno potřeme trochou protlaku.  

  2. Sardelové řezy nakrájíme na 24 malých kousků. Stejně nakrájíme i šproty, dáme je do formiček a na ně položíme po kousku sardelek. Takto připravené lodičky pečeme asi 12 minut v troubě vyhřáté na 200°C, dokud povrch těsta nezrůžoví. 

  3. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky, které ještě překrojíme. Upečené loďky necháme chvilku chladnout ve formičkách, pak je vyklopíme, rybičky pokapeme citronovou šťávou, přidáme po kouscích vajec a ozdobíme petrželovými listy.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Raklet  po našem

Raklet po našem

Nabízím jednoduchý recept na večeři.        Ivo Blažený, ...
Vaříme express /09.11.08
Cibulový čaj

Cibulový čaj

Moje přírodní protivirová kúra.
Jitka Hynečková, Praha
Vaříme express /09.03.09
Višně v griotce

Višně v griotce

Recept je velice jednoduchý a výsledek úžasný.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /22.08.15
Bramborové placky s hlívou

Bramborové placky s hlívou

Trochu vylepšený recept na bramborák.
Marta Černínová, Mokré Lazce
Vaříme express /27.12.11
Rychlá cuketová polévka

Rychlá cuketová polévka

Během cuketové sezony ji vařím často.

Dagmar Hahnová, Praha

Vaříme express /21.09.16
Krémová mňamka

Krémová mňamka

Dělám ji i tříletému synovi.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /11.02.17
 

Nejnovější

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle. Pavlína Matějková, ...
Za pár korun /24.04.17
Orlovský grenadýr

Orlovský grenadýr

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /24.04.17
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
Těstoviny s kuřecím

Těstoviny s kuřecím

Když zbude pečené kuře, dá se krásně zužitkovat.

Lucie Kalmusová, Ostrava

...
Vaříme express /24.04.17
Orecchiette s restovanou zeleninou

Orecchiette s restovanou zeleninou

Něco na způsob báječného těstovinového salátu, jen v tepelné úpravě.

...

Zdravě a chutně /24.04.17
Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

Nejchutnější jsou tagliatelle, ale měla jsem jen široké nudle s kurkumou – a taky ...

Všehochuť /24.04.17
Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...

Škola vaření /23.04.17
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
Skleněné nudle se špenátem

Skleněné nudle se špenátem

Jídla inspirovaná čínskou kuchyní u nás patří k nejoblíbenějším.

Eva ...

Vaříme express /23.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama