Reklama
Rybičkové lodičky
Fotogalerie:

Rybičkové lodičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S tímhle občerstvením u každé návštěvy boduji. Nejenže výborně chutná, ale i hezky vypadá. 

Zuzana Gebauerová, Ostrov

Ingredience

  • 500 g listového těsta
  • na vál hladká mouka
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 6 sardelových řezů
  • 6 uzených šprotů z konzervy
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • podle chuti citronová šťáva
  • na ozdobu listy petržele

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na plát silný 3 mm. Vykrájíme z něho oválky, kterými vyložíme 24 malých oválných formiček předem vymytých studenou vodou (vodu nevytíráme). Dno potřeme trochou protlaku.  

  2. Sardelové řezy nakrájíme na 24 malých kousků. Stejně nakrájíme i šproty, dáme je do formiček a na ně položíme po kousku sardelek. Takto připravené lodičky pečeme asi 12 minut v troubě vyhřáté na 200°C, dokud povrch těsta nezrůžoví. 

  3. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky, které ještě překrojíme. Upečené loďky necháme chvilku chladnout ve formičkách, pak je vyklopíme, rybičky pokapeme citronovou šťávou, přidáme po kouscích vajec a ozdobíme petrželovými listy.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fajitas s kuřecím masem

Fajitas s kuřecím masem

Mexickou kuchyní se často inspiruji. Pavla Zalabáková, Klatovy
Vaříme express /22.04.16
Vejce v košilce

Vejce v košilce

Každý z nás asi občas potřebuje připravit k večeři něco rychlého a jednoduchého. ...
Vaříme express /14.12.08
Stehýnka na zelí

Stehýnka na zelí

Tento recept nezabere moc času, vše se peče najednou i s přílohou ...

Vaříme express /01.07.16
Paprikové strapačky

Paprikové strapačky

Výborná specialita z Moravy.

Radana Spilková, Karlovy Vary

Vaříme express /12.04.15
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Podzimní chilli

Podzimní chilli

Bez přidání klobásky si pochutná i vegetarián.

Andrea Nowaková, Bohumín-Záblat

Vaříme express /01.09.17
 

Nejnovější

Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...
Škola vaření /22.10.17
Masová roláda

Masová roláda

Jestli chceš opravdu zajímavý oběd, udělej jako přílohu kaši z batátů.

...

Všehochuť /22.10.17
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Kořeněná směs zeleniny

Kořeněná směs zeleniny

Harissa je pikantní feferonková pasta.

Klára Rybáčková, Kladno

Zdravě a chutně /21.10.17
Roláda z vepřové kýty na víně

Roláda z vepřové kýty na víně

Vždy jsem se rolády bála, ale není to nic složitého.

Hana Kocourková, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Minutková kachní prsa

Minutková kachní prsa

Brusinkovo-rybízový dip připravíš smícháním stejného dílu brusinkového džemu ...

Všehochuť /21.10.17
Luciferské roštěnky

Luciferské roštěnky

Pikantní křehké masíčko si získá každý jazýček.

Zdeňka Vítová, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /20.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama