Reklama
Rybičkové lodičky
Fotogalerie:

Rybičkové lodičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S tímhle občerstvením u každé návštěvy boduji. Nejenže výborně chutná, ale i hezky vypadá. 

Zuzana Gebauerová, Ostrov

Ingredience

  • 500 g listového těsta
  • na vál hladká mouka
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 6 sardelových řezů
  • 6 uzených šprotů z konzervy
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • podle chuti citronová šťáva
  • na ozdobu listy petržele

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na plát silný 3 mm. Vykrájíme z něho oválky, kterými vyložíme 24 malých oválných formiček předem vymytých studenou vodou (vodu nevytíráme). Dno potřeme trochou protlaku.  

  2. Sardelové řezy nakrájíme na 24 malých kousků. Stejně nakrájíme i šproty, dáme je do formiček a na ně položíme po kousku sardelek. Takto připravené lodičky pečeme asi 12 minut v troubě vyhřáté na 200°C, dokud povrch těsta nezrůžoví. 

  3. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky, které ještě překrojíme. Upečené loďky necháme chvilku chladnout ve formičkách, pak je vyklopíme, rybičky pokapeme citronovou šťávou, přidáme po kouscích vajec a ozdobíme petrželovými listy.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Velikonoční pomazánka

Velikonoční pomazánka

Když ti po jarním hodování zbude hodně vajíček, můžeš je využít k přípravě ...
Vaříme express /01.08.11
Jablečné tiramisu

Jablečné tiramisu

Musíme je nechat dobře vychladnout.

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Vaříme express /02.03.17
Česneková pomazánka s kukuřicí

Česneková pomazánka s kukuřicí

Chutná všem, kdo mají rádi česnek.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Vaříme express /17.12.12
Kuřecí játra se žampiony v omáčce

Kuřecí játra se žampiony v omáčce

Tuto rychlovku zvládne uvařit každý.
Jiřina Kapsová, Mladá Boleslav
Vaříme express /14.09.10
Kuřecí vývar s bylinkovými noky

Kuřecí vývar s bylinkovými noky

Stojí za vyzkoušení.
Helena Wiederlechnerová, Praha
Vaříme express /29.03.10
Smetanová zelňačka

Smetanová zelňačka

Rychlá a chutná zelňačka.

Martina Taušová, Hodonice

Vaříme express /06.01.13
 

Nejnovější

Větrníčky z odpalovaného těsta

Větrníčky z odpalovaného těsta

Výborné k narozeninám nebo jiným oslavám. Marie Vodová, Vyškov
Škola vaření /23.03.17
Maková bábovka s ořechy

Maková bábovka s ořechy

Náplň z máku můžeš oživit kapkou rumu.


Petra Čížková, Teplice

Škola vaření /23.03.17
Pivní boží milosti

Pivní boží milosti

Tento recept od babičky je fakt boží...


Lenka Čajková, Velká nad Veličkou

Škola vaření /23.03.17
Masový závin

Masový závin

Pro pánskou návštěvu přímo ideální. Oživíme trochou zeleniny a zapíjíme pivem.


...

Vaříme express /23.03.17
Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Díky pohance je sytější. Těm, kterým syrová cibule nedělá dobře, navrhuji nahradit ji...

Zdravě a chutně /23.03.17
Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...

Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama