Reklama
Rybičkové lodičky
Fotogalerie:

Rybičkové lodičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S tímhle občerstvením u každé návštěvy boduji. Nejenže výborně chutná, ale i hezky vypadá. 

Zuzana Gebauerová, Ostrov

Ingredience

  • 500 g listového těsta
  • na vál hladká mouka
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 6 sardelových řezů
  • 6 uzených šprotů z konzervy
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • podle chuti citronová šťáva
  • na ozdobu listy petržele

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na plát silný 3 mm. Vykrájíme z něho oválky, kterými vyložíme 24 malých oválných formiček předem vymytých studenou vodou (vodu nevytíráme). Dno potřeme trochou protlaku.  

  2. Sardelové řezy nakrájíme na 24 malých kousků. Stejně nakrájíme i šproty, dáme je do formiček a na ně položíme po kousku sardelek. Takto připravené lodičky pečeme asi 12 minut v troubě vyhřáté na 200°C, dokud povrch těsta nezrůžoví. 

  3. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky, které ještě překrojíme. Upečené loďky necháme chvilku chladnout ve formičkách, pak je vyklopíme, rybičky pokapeme citronovou šťávou, přidáme po kouscích vajec a ozdobíme petrželovými listy.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pangasius v sýrovém těstíčku

Pangasius v sýrovém těstíčku

Dobrota, kterou ocení všichni milovníci ryb. Zdenka Polanská, Vsetín
Vaříme express /17.12.12
Pórek pod peřinkou

Pórek pod peřinkou

Nejlepší je s bramborovou kaší.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /08.02.14
Sendviče z listového těsta

Sendviče z listového těsta

Od té doby, co máme doma sendvičovač, vymysleli jsme už spoustu různých dobrot. Tahle k ...

Vaříme express /22.01.13
„Cigánské“ placičky

„Cigánské“ placičky

Kdo má rád pikantní jídla, ten placičky ocení.
Dana Mikešová, Hovězí
Vaříme express /12.05.10
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Zdobíme je podle vlastní chuti zeleninou.

Radka Vaníčková, Hodonín

Vaříme express /20.12.16
 

Nejnovější

Kostky sypané perníkem

Kostky sypané perníkem

Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě ...
Za pár korun /27.05.17
Perlivá bublanina

Perlivá bublanina

Lehký a rychlý recept je výborný jak pro návštěvu, tak ke snídani.

Květa ...

Škola vaření /27.05.17
Tvarohové poháry

Tvarohové poháry

Nepečený zákusek je velmi snadný na přípravu.

Diana Vlasáková, Příbram

Vaříme express /27.05.17
Květákový dhál

Květákový dhál

Dhál je indické jídlo z luštěnin vařené v jednom hrnci.

Klára Trcková, ...

Všehochuť /27.05.17
Ovocné muffiny z toastů

Ovocné muffiny z toastů

Když doma nemáš mouku, ale máš chuť upéct něco sladkého.

Lucie Exnerová, ...

Všehochuť /27.05.17
Jogurtová buchta s třešněmi

Jogurtová buchta s třešněmi

Snadný recept, který zvládne každý.

Kateřina Šmejkalová, Ostrava

Sladký život /27.05.17
Čokoládový sen

Čokoládový sen

Upéct tento dezert mě naučila má přítelkyně. Díky němu věřím, že láska ...

Sladký život /27.05.17
Vylepšený pražský koláč

Vylepšený pražský koláč

Jahody z moučníku udělají hotový zázrak.

Lucie Dolejší, Praha

Škola vaření /26.05.17
Taco shells s masovou směsí

Taco shells s masovou směsí

Tyto kukuřičné placky taco mají tvar mušlí.

Kateřina Likárková, Hradec ...

Všehochuť /26.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama