Reklama
Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce
Fotogalerie:

Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce

Klára Koutecká

Bruntál
K tomuto jídlu podávej obyčejný bílý jogurt. Velmi se k němu hodí. 
Klára Koutecká, Bruntál

Ingredience

  • 400 g filé
  • 2 lžičky kari
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 paprika žlutá
  • 2 mrkev
  • 4 cibulka jarní
  • 1 cibule velká
  • 20 ml olej olivový
  • z 1/2 plodu citronová šťáva
  • 1 lžička cukr hnědý
  • hrst pažitka
  • 1 balení chlebové placky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybu necháme rozmrznout tak, aby se dala krájet, v misce ji posypeme karí kořením, solí, pepřem a hladkou moukou. Vše promícháme a necháme chvilku proležet. 
  2. krok2 Zeleninu opláchneme, očistíme a zbavíme jadérek a stopek. Papriku, mrkev a jarní cibulku nakrájíme na malé kousky a cibuli na tenké plátky. 
  3. krok3 Smažíme ji v hluboké pánvi na olivovém oleji. Po obdělání pánev přiklopíme a necháme zeleninu změknout. Potom nahoru přidáme kousky rybího masa, podlijeme vše vodou a opět necháme pod pokličkou podusit. 
  4. Když je ryba měkká, směs promícháme, zakapeme citronem a osladíme. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme s chlebovými plackami.

    TIP: Můžeš použít i bílý cukr, ale jestli můžeš, dej přednost hnědému. Obsahuje vlákninu, vitaminy a minerály, jež se během zpracování bílého cukru ztrácejí. I když jsou zastoupeny jen ve velmi malém množství, je zdravější.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vinná klobása zapečená s kaší

Vinná klobása zapečená s kaší

Když spěchám a potřebuji uvařit oběd rychle, upeču vinnou klobásu. Božena ...
Vaříme express /10.02.14
Kotlety na smetaně

Kotlety na smetaně

Rychlý slavnostnější oběd, můžeme podávat se salátem.

Lucie Kirschnerová, Praha

Vaříme express /16.03.12
Zapečené plněné žampiony

Zapečené plněné žampiony

Když se před začátkem víkendu radíme, co připravíme k obědu, tohle jídlo chce ...
Vaříme express /23.12.09
Pappardelle s rajčátky

Pappardelle s rajčátky

Rudolf Staněk, Tábor

Vaříme express /19.06.18
Maxi pikantní pirohy

Maxi pikantní pirohy

Někdy přidávám i listový špenát nebo nadrobno nakrájené růžičkové kapustičky.

...

Vaříme express /22.08.14
Zeleninové špagety se salátem

Zeleninové špagety se salátem

Můžeme podávat jak teplé, tak i studené.
Květa Hošková, Vratimov
Vaříme express /17.05.11
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama