Reklama
Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce
Fotogalerie:

Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce

Klára Koutecká

Bruntál
K tomuto jídlu podávej obyčejný bílý jogurt. Velmi se k němu hodí. 
Klára Koutecká, Bruntál

Ingredience

  • 400 g filé
  • 2 lžičky kari
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 paprika žlutá
  • 2 mrkev
  • 4 cibulka jarní
  • 1 cibule velká
  • 20 ml olej olivový
  • z 1/2 plodu citronová šťáva
  • 1 lžička cukr hnědý
  • hrst pažitka
  • 1 balení chlebové placky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybu necháme rozmrznout tak, aby se dala krájet, v misce ji posypeme karí kořením, solí, pepřem a hladkou moukou. Vše promícháme a necháme chvilku proležet. 
  2. krok2 Zeleninu opláchneme, očistíme a zbavíme jadérek a stopek. Papriku, mrkev a jarní cibulku nakrájíme na malé kousky a cibuli na tenké plátky. 
  3. krok3 Smažíme ji v hluboké pánvi na olivovém oleji. Po obdělání pánev přiklopíme a necháme zeleninu změknout. Potom nahoru přidáme kousky rybího masa, podlijeme vše vodou a opět necháme pod pokličkou podusit. 
  4. Když je ryba měkká, směs promícháme, zakapeme citronem a osladíme. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme s chlebovými plackami.

    TIP: Můžeš použít i bílý cukr, ale jestli můžeš, dej přednost hnědému. Obsahuje vlákninu, vitaminy a minerály, jež se během zpracování bílého cukru ztrácejí. I když jsou zastoupeny jen ve velmi malém množství, je zdravější.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Je to takové příjemné pohoštění, jen tak na zakousnutí, třeba když večer zajdou ...
Vaříme express /20.08.14
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Kuřecí prsa zapečená s bramborem a brokolicí

Kuřecí prsa zapečená s bramborem a brokolicí

S čerstvými lesními houbami je to také dobré.

Jindřiška Záhrobská, Litvínov

Vaříme express /02.07.15
Vaječné pohárky s polníčkem

Vaječné pohárky s polníčkem

Vychlazené jsou výbornou svačinou.
Lucie Hnědová, Brno
Vaříme express /22.01.14
Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Petra Odehnalová, Brno

Vaříme express /06.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu