Reklama
Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce
Fotogalerie:

Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce

Klára Koutecká

Bruntál
K tomuto jídlu podávej obyčejný bílý jogurt. Velmi se k němu hodí. 
Klára Koutecká, Bruntál

Ingredience

  • 400 g filé
  • 2 lžičky kari
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 paprika žlutá
  • 2 mrkev
  • 4 cibulka jarní
  • 1 cibule velká
  • 20 ml olej olivový
  • z 1/2 plodu citronová šťáva
  • 1 lžička cukr hnědý
  • hrst pažitka
  • 1 balení chlebové placky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybu necháme rozmrznout tak, aby se dala krájet, v misce ji posypeme karí kořením, solí, pepřem a hladkou moukou. Vše promícháme a necháme chvilku proležet. 
  2. krok2 Zeleninu opláchneme, očistíme a zbavíme jadérek a stopek. Papriku, mrkev a jarní cibulku nakrájíme na malé kousky a cibuli na tenké plátky. 
  3. krok3 Smažíme ji v hluboké pánvi na olivovém oleji. Po obdělání pánev přiklopíme a necháme zeleninu změknout. Potom nahoru přidáme kousky rybího masa, podlijeme vše vodou a opět necháme pod pokličkou podusit. 
  4. Když je ryba měkká, směs promícháme, zakapeme citronem a osladíme. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme s chlebovými plackami.

    TIP: Můžeš použít i bílý cukr, ale jestli můžeš, dej přednost hnědému. Obsahuje vlákninu, vitaminy a minerály, jež se během zpracování bílého cukru ztrácejí. I když jsou zastoupeny jen ve velmi malém množství, je zdravější.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórek se slaninou a sýrem

Pórek se slaninou a sýrem

Mikrovlnnou troubu používáme tak jako většina domácností spíše na ohřívání jídla....
Vaříme express /26.08.13
Polévka z čínského zelí a slaniny

Polévka z čínského zelí a slaniny

Je trochu štiplavější než klasická zelňačka.

Monika Šrámková, Písek

Vaříme express /27.02.16
Masíčko v pita chlebu

Masíčko v pita chlebu

Opravdu super jídlo a je to rychlovka!
Libuše Hlaváčová, Brno
Vaříme express /17.12.10
Ostravské jednohubky

Ostravské jednohubky

Hodí se při každé příležitosti.
Vaříme express /09.05.12
Zapečené toasty

Zapečené toasty

Můžeš přimíchat i kukuřici či fazole.

Veronika Válková, Skutíčko

Vaříme express /23.03.14
Salámová pomazánka

Salámová pomazánka

Majonézu můžeš zcela nahradit jogurtem‚ trochou octa a solí.
Dita Hiřmanová, Praha
...
Vaříme express /24.05.11
 

Nejnovější

Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice
Škola vaření /24.05.18
Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník

Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Sváteční oběd

Podle receptu Olgy Šebestové z Krnova

Všehochuť /24.05.18
Nutrie na smetaně

Nutrie na smetaně

Vydatná klasika

Nutrie na smetaně

Všehochuť /24.05.18
Med z černého bezu

Med z černého bezu

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /24.05.18
Jahodový dort s marcipánem

Jahodový dort s marcipánem

POTĚŠÍ OČI I MLSNÝ JAZÝČEK

Kombinace čerstvých jahod, ...

Sladký život /24.05.18
Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama