Jednoduchými karbanátky dodáte do jídelníčku dvě suroviny, které v něm nejčastěji chybí – ryby a luštěniny. A chutná to skvěle!
Suroviny
bělomasá ryba
500
g
okurky nakládané
¼
hrnku
plus další k podávání
kopr
½
hrnku
nadrobno nasekaný
fazole
400
g
konzerva máslových fazolí, slité a propláchnuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka
1
hrnek
panko
olej
na opékání
na klínky
majonéza
petrželka
nebo jiné bylinky
Postup
1
Rybí filé, okurky, kopr, hořčici a máslové fazole dejte do robotu se sekáčkem. Osolte a opepřete podle chuti a rozsekejte nahrubo, jen aby směs držela pohromadě.
2
Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance panko – pořádně ji do placiček vmáčkněte.
3
V pánvi rozehřejte olej a postupně na něm opečte placičky z obou stran dozlatova. Podávejte s okurčičkami a majonézou, ozdobené bylinkami a doplněné klínky citronu na pokapání.
NĚCO NAVÍC
Okurky v placičkách můžete nahradit kapary. Máte-li čas a chuť, udělejte si ke karbanátkům domácí tatarku.