Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kulajda à la ruské vejce

Kulajda à la ruské vejce

2.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1084 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 81 g
Tuky 60 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Důležitou složkou jsou v tomto receptu nakládané nebo marinované houby, které dávají celému pokrmu říz a pikantnost. Jestli nemáte skleničku zavařovaných hříbků, má Koko návod i na to, jak si je bleskově připravit ze sušených zásob! 

Suroviny

velké, typ A, ve slupce a vychlazené
lze nahradit marinovanými (viz Něco navíc) + trocha láku
majonéza 2 PL
lze nahradit tučnou zakysanou smetanou (min. 20%)
kopr 2 PL
čerstvý, nasekaný, + na ozdobu
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Houby vyjměte z láku, zkontrolujte, že mezi nimi nezůstalo žádné koření (např. kuličky pepře) a dejte je k bramborám. Přidejte majonézu, crème fraîche, kopr, osolte, opepřete, přilijte trochu láku z hub a promíchejte. Pokud chcete zábavně zelený dresink, rozmixujte majonézu, crème fraîche, kopr a lák v mixéru. Dochuťte lákem, solí, pepřem. Rozdělte do mističek.

2

V rendlíku přiveďte vodu k varu, vložte vejce a vařte 6 minut, poté vyjměte, vložte do studené vody, nechte zchladnout a oloupejte. Překrojte napůl a přidejte do mističek. Ozdobte koprem.

NĚCO NAVÍC

Namarinované houby nakrájejte na co nejdrobnější kousky 1-2 lžíce sušených lesních hub. Vsypte je do misky a zalijte zhruba 50ml vroucí vody nebo zeleninového vývaru a nechte alespoň 30 minut stát. Zhruba 4 hrsti hnědých žampionů (nebo lišek, hřibů či šiitake) nakrájejte na tlustší plátky. Vsypte do hrnce, přilijte odstáté sušené houby (i s louhem), 50ml bílého vinného octa, přidejte špetku cukru, 2-3 bobkové listy, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 1/4 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky kuliček černého pepře a 1/2 lžičky soli. Přiveďte k varu a 10 minut vařte, poté odstavte, dejte do chladu a nechte do druhého dne marinovat. Dále používejte podle receptu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč