Reklama
Reklama
Ruská vejce
Fotogalerie:

Ruská vejce

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kdo by neznal tuto pochoutku z obchodů s lahůdkami, kde jsme si ji často kupovali k rychlé svačince. Přesto ale není nad domácí přípravu. Stačí nějaké ty dobré suroviny, trocha času na přípravu a klasická pochoutka je na světě. Nemusí být večeře pouze teplá, aby byla dobrá. My si na ruských vejcích pochutnáváme docela často.
Tereza Vodová, Dobříš

Ingredience

  • 100 g šunka
  • 100 g jablka
  • 180 g hrášek sterilizovaný
  • 200 g okurka kyselá
  • 200 g rajčata
  • 1/2 lžíce ocet
  • 350 g majonéza
  • 80 g cibule
  • 4 vejce
  • 250 g brambory vařené
  • šťáva citrónová
  • worcesterská omáčka
  • 250 g salám šunkový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme, nakrájíme na kostičky a dáme do větší misky. Šunkový salám pokrájíme na nudličky, cibuli a jablka na kousky. V míse smícháme spolu s pokrájenými okurkami a sterilovaný hráškem.
  2. krok2
    Směs osolíme, opepříme, po­­kapeme worcesterskou omáčkou a octem. Přidáme majonézu naředěnou citronovou šťávou a hořčicí. Necháme proležet 30 minut v lednici.
  3. krok3
    Uvaříme 4 vejce natvrdo, zchladlá oloupeme. Vlašský salát obložíme šunkou, rajčaty a vejcem. Ozdobíme ho petrželkou.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní polévka

Pikantní polévka

Chutnala nám právě proto, že je výraznější. Anna Šušláková, Most
Vaříme express /11.09.16
Těstoviny s restovanými rajčaty a jarní cibulkou

Těstoviny s restovanými rajčaty a jarní cibulkou

Sýrová omáčka se hodí také ke kuřecímu masu.

Světlana Klačková, Děčín

Vaříme express /18.09.17
Rychlé koláčky s červenou cibulí

Rychlé koláčky s červenou cibulí

Upečeno podle receptu

Jany Vejvodové z Příbrami

Vaříme express /11.01.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Můžeš přidat klobásku

Podle receptu Veroniky Koblihové z Teplic

Vaříme express /25.10.18
Kuřecí v listovém těstě

Kuřecí v listovém těstě

 Pečeme je opravdu často. 

Irena a David Beranovi, Velešín 

Vaříme express /13.02.12
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama