Reklama
Ruská vejce
Fotogalerie:

Ruská vejce

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kdo by neznal tuto pochoutku z obchodů s lahůdkami, kde jsme si ji často kupovali k rychlé svačince. Přesto ale není nad domácí přípravu. Stačí nějaké ty dobré suroviny, trocha času na přípravu a klasická pochoutka je na světě. Nemusí být večeře pouze teplá, aby byla dobrá. My si na ruských vejcích pochutnáváme docela často.
Tereza Vodová, Dobříš

Ingredience

  • 100 g šunka
  • 100 g jablka
  • 180 g hrášek sterilizovaný
  • 200 g okurka kyselá
  • 200 g rajčata
  • 1/2 lžíce ocet
  • 350 g majonéza
  • 80 g cibule
  • 4 vejce
  • 250 g brambory vařené
  • šťáva citrónová
  • worcesterská omáčka
  • 250 g salám šunkový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme, nakrájíme na kostičky a dáme do větší misky. Šunkový salám pokrájíme na nudličky, cibuli a jablka na kousky. V míse smícháme spolu s pokrájenými okurkami a sterilovaný hráškem.
  2. krok2
    Směs osolíme, opepříme, po­­kapeme worcesterskou omáčkou a octem. Přidáme majonézu naředěnou citronovou šťávou a hořčicí. Necháme proležet 30 minut v lednici.
  3. krok3
    Uvaříme 4 vejce natvrdo, zchladlá oloupeme. Vlašský salát obložíme šunkou, rajčaty a vejcem. Ozdobíme ho petrželkou.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nivová omáčka s brokolicí

Nivová omáčka s brokolicí

Omáčka se výborně hodí k těstovinám a je hotová raz dva. Hana Kosíková, Olšany u ...
Vaříme express /25.08.14
Slaný koláč s cuketou

Slaný koláč s cuketou

Parmazán je důležitý, jeho výrazná chuť dokonale oživí nevýrazné cukety.

Barbora ...

Vaříme express /25.09.15
Závitky z aljašské tresky

Závitky z aljašské tresky

Rybí maso zůstane šťavnaté.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /12.02.15
Listové čtverečky s hruškou a sýrem

Listové čtverečky s hruškou a sýrem

Křupavá chuťovka k vínečku.

Andrea Marešová, Karlovy Vary

Vaříme express /17.01.16
Pikantní kapr

Pikantní kapr

Vařit v mikrovlnce je snadné a rychlé.

Magdalena Tůmová, Praha

Vaříme express /17.12.12
Rýžové nudle s tofu

Rýžové nudle s tofu

Toto jídlo patří mezi mé nejoblíbenější a všem jen doporučuji.
Kamila ...
Vaříme express /27.08.10
 

Nejnovější

Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice
Škola vaření /24.05.18
Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník

Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Sváteční oběd

Podle receptu Olgy Šebestové z Krnova

Všehochuť /24.05.18
Nutrie na smetaně

Nutrie na smetaně

Vydatná klasika

Nutrie na smetaně

Všehochuť /24.05.18
Med z černého bezu

Med z černého bezu

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /24.05.18
Jahodový dort s marcipánem

Jahodový dort s marcipánem

POTĚŠÍ OČI I MLSNÝ JAZÝČEK

Kombinace čerstvých jahod, ...

Sladký život /24.05.18
Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama