Reklama
Roládky z listového těsta
Fotogalerie:

Roládky z listového těsta

Lenka Březková

Rožmitál p. Radhoštěm
Žádná věda. Chutnají teplé i studené.
Lenka Březková, Rožmitál p. Radhoštěm

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 2 lžíce hořčice nebo kečup
  • 12 plátků anglická slanina
  • 250 g sýr
  • 6 sterilované okurky
  • 1 vejce na potření
  • 3 lžíce sezamová semínka nebo kmín

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme ho na obdélníky.
  2. Každý lehce potřeme hořčicí nebo kečupem, položíme na něj plátek slaniny, posypeme nastrouhaným sýrem, dáme polovinu okurky a srolujeme.
  3. Rolky klademe na plech vyložený pečicím papírem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a bohatě posypeme sezamovými semínky nebo kmínem.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řízky zapečené v alobalu

Řízky zapečené v alobalu

Během pečení si masa ani nemusíme všímat. Michala Chábková, Bynov
Vaříme express /06.07.14
Vrstvený dezert s kokosem

Vrstvený dezert s kokosem

Ideální recept pro kuchaře začátečníky.

Dana Tuhá, Česká Lípa

Vaříme express /25.05.17
Bramborové řízečky

Bramborové řízečky

Přestože tento recept vypadá jednoduše, je to neuvěřitelná pochoutka.
Jarmila ...
Vaříme express /13.08.08
Sváteční houbové taštičky

Sváteční houbové taštičky

Listové těsto mám pořád po ruce, protože se s ním dá doslova čarovat.

...

Vaříme express /02.08.14
Kuřecí kousky s baby špenátem a se smetanou

Kuřecí kousky s baby špenátem a se smetanou

Rychlé, chutné a zdravé jídlo!

Markéta Štěpánová, Dobruška

Vaříme express /03.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu