Reklama
Rohlíková pizza
Fotogalerie:

Rohlíková pizza

Eva Jůzová

Ústí nad Labem
Italové by koukali, jak dobrá je pizza z rohlíků!
Eva Jůzová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • Těsto
  • 10 rohlík starší
  • 400 ml mléko
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • Náplň
  • 2 paprika
  • 50 g kukuřice sterilovaná
  • kečup
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g šunka
  • 20 ks olivy zelené
  • 50 g žampiony
  • 100 g sýr strouhaný
  • 2 rajčata
  • Ostatní
  • tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na ­ko­s­tičky a dáme je do mísy. Přilijeme mléko a rozkvedlaná va­jíčka, přisypeme sůl a pepř a vše pro­mí­cháme. Po­kud je těsto řídké, přidáme strouhanku a opět promícháme.
  2. Vzniklou hmotu, která vy­pa­dá jako tužší nádivka, rukama rozprostřeme na tukem vymazaný plech a pečeme 15 minut.
  3. Mezitím oloupeme česnek a utřeme se solí. Rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme na kousky. Šunku pokrájíme na nudličky, olivy na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Těsto vyndáme z trou­­by a pomažeme keču­pem smíchaným s utřeným česnekem. Pak těsto posypeme pokrájenou šunkou nebo jiným salámem (může být i tvrdý), přidáme olivy, rajčata, papriku, žam­­piony a kukuřici.
  4. Nakonec pizzu posypeme sýrem a oreganem a pečeme dalších 15 až 20 minut.

    TIP: K ostatním surovinám na pizzu můžeme přidat i pokrájenou vařenou bramboru.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapří kousky ve vinném těstíčku

Kapří kousky ve vinném těstíčku

Kapr neboli ryba domácí by měl být povinnou součástí jídelníčku. Otto Plášek, Brno...
Vaříme express /31.05.16
Bramborový krém s řeřichou

Bramborový krém s řeřichou

Řeřichu si můžeš koupit už naklíčenou.

Markéta Oplušilová, Praha

Vaříme express /11.04.16
Slané koláčky

Slané koláčky

Je to jednoduché pohoštění k vínu.
Přemysl Veselý, Praha
Vaříme express /10.10.08
Rajčatové bagetky

Rajčatové bagetky

Hodí se k večeři nebo jako pohoštění.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Vaříme express /04.03.13
Salát s klobásou

Salát s klobásou

Je výborný teplý i studený.

Katka Miláčková, Praha

Vaříme express /15.02.16
Masový závin

Masový závin

Pro pánskou návštěvu přímo ideální. Oživíme trochou zeleniny a zapíjíme pivem.


...

Vaříme express /23.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu