Reklama
Rohlíková pizza
Fotogalerie:

Rohlíková pizza

Eva Jůzová

Ústí nad Labem
Italové by koukali, jak dobrá je pizza z rohlíků!
Eva Jůzová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • Těsto
  • 10 rohlík starší
  • 400 ml mléko
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • Náplň
  • 2 paprika
  • 50 g kukuřice sterilovaná
  • kečup
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g šunka
  • 20 ks olivy zelené
  • 50 g žampiony
  • 100 g sýr strouhaný
  • 2 rajčata
  • Ostatní
  • tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na ­ko­s­tičky a dáme je do mísy. Přilijeme mléko a rozkvedlaná va­jíčka, přisypeme sůl a pepř a vše pro­mí­cháme. Po­kud je těsto řídké, přidáme strouhanku a opět promícháme.
  2. Vzniklou hmotu, která vy­pa­dá jako tužší nádivka, rukama rozprostřeme na tukem vymazaný plech a pečeme 15 minut.
  3. Mezitím oloupeme česnek a utřeme se solí. Rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme na kousky. Šunku pokrájíme na nudličky, olivy na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Těsto vyndáme z trou­­by a pomažeme keču­pem smíchaným s utřeným česnekem. Pak těsto posypeme pokrájenou šunkou nebo jiným salámem (může být i tvrdý), přidáme olivy, rajčata, papriku, žam­­piony a kukuřici.
  4. Nakonec pizzu posypeme sýrem a oreganem a pečeme dalších 15 až 20 minut.

    TIP: K ostatním surovinám na pizzu můžeme přidat i pokrájenou vařenou bramboru.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubňáčky

Kedlubňáčky

Když se ti na zahradě urodí víc kedluben, zkus si udělat tuto pochoutku. Linda Hradecká,...
Vaříme express /10.12.12
Toasty s kuřecími játry

Toasty s kuřecími játry

Nečekaná návštěva mě nezaskočí. Vsadím totiž na tento recept!
Lucie Váchová, ...
Vaříme express /22.01.09
Smažený patizon

Smažený patizon

Pokud kukupujeme patizony, vybíráme menší, mají méně jadérek.

Jaroslava Štefánková,...

Vaříme express /12.10.16
Petrželový krém

Petrželový krém

Místo jíšky lze polévku zahustit bramborovou kaší.

Klára Dolanská, Písek

Vaříme express /14.06.15
Mexické rohlíčky

Mexické rohlíčky

Chce to trochu cviku, aby rohlíčky i po upečení vypadaly úhledně. Já je vždy ...

Vaříme express /15.03.15
Kapří bramboráčky

Kapří bramboráčky

Takové bramboráky jsi ještě zaručeně nejedla.
Monika Šárová, Sedlec-Prčice
Vaříme express /27.09.11
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama