Reklama
Rohlíková pizza
Fotogalerie:

Rohlíková pizza

Eva Jůzová

Ústí nad Labem
Italové by koukali, jak dobrá je pizza z rohlíků!
Eva Jůzová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • Těsto
  • 10 rohlík starší
  • 400 ml mléko
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • Náplň
  • 2 paprika
  • 50 g kukuřice sterilovaná
  • kečup
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g šunka
  • 20 ks olivy zelené
  • 50 g žampiony
  • 100 g sýr strouhaný
  • 2 rajčata
  • Ostatní
  • tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na ­ko­s­tičky a dáme je do mísy. Přilijeme mléko a rozkvedlaná va­jíčka, přisypeme sůl a pepř a vše pro­mí­cháme. Po­kud je těsto řídké, přidáme strouhanku a opět promícháme.
  2. Vzniklou hmotu, která vy­pa­dá jako tužší nádivka, rukama rozprostřeme na tukem vymazaný plech a pečeme 15 minut.
  3. Mezitím oloupeme česnek a utřeme se solí. Rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme na kousky. Šunku pokrájíme na nudličky, olivy na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Těsto vyndáme z trou­­by a pomažeme keču­pem smíchaným s utřeným česnekem. Pak těsto posypeme pokrájenou šunkou nebo jiným salámem (může být i tvrdý), přidáme olivy, rajčata, papriku, žam­­piony a kukuřici.
  4. Nakonec pizzu posypeme sýrem a oreganem a pečeme dalších 15 až 20 minut.

    TIP: K ostatním surovinám na pizzu můžeme přidat i pokrájenou vařenou bramboru.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus se sušenými rajčaty

Kuskus se sušenými rajčaty

Neznám rychlejší a jednodušší teplé jídlo, než je kuskus. Jde zkombinovat s různými ...
Vaříme express /02.01.14
Filé s bramborami a zeleninou

Filé s bramborami a zeleninou

Pangasius chutná i těm, kteří ryby jinak odmítají.
Leona Sodomková, Brno
Vaříme express /14.09.10
Nudle z pánve

Nudle z pánve

U nás velmi oblíbená večeře, zdravější než z bistra.

Lucie Kokojanová, Pelhřimov

Vaříme express /08.11.12
Kuřecí prsa na hořčici

Kuřecí prsa na hořčici

Podobně můžeš připravit i jiné bílé maso.

Renata Tobolíková, Kroměříž

Vaříme express /30.06.15
Zelné listy se šunkou a sýrem

Zelné listy se šunkou a sýrem

Rychlá pochoutka pro milovníky smažených jídel.

Markéta Votorubková, Kostěnice

Vaříme express /06.10.12
Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Alena Bendlová, Merklovice

Vaříme express /06.02.18
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama