Chutnají skvěle zejména při posezení s přáteli.
Martina Jiroutková, Znojmo
Ingredience
- 1 listové těsto
- podle potřeby hladká mouka na vál
- 3 cibule
- 100 g pršut
- 2 lžíce olivový olej
- 1/2 lžičky cukr
- trocha soli a pepře
- 1/2 svazku petrželka
- 50 g tvrdý sýr
- 1 vejce
- na posypání kmín
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto rozválíme na obdélník a nakrájíme ho na čtverce.
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky pršut i cibule. Obojí osmahneme na oleji, zaprášíme cukrem, necháme zkaramelizovat, ochutíme solí a pepřem a přidáme nadrobno pokrájenou petrželku. Do lehce prochladlé směsi vmícháme strouhaný sýr.
-
Lžící naneseme na každý čtverec těsta směs a těsto zavineme od jednoho cípu k protilehlému. Prsty stiskneme okraje, aby náplň nevytekla, a vzniklé rolky svineme do tvaru rohlíčku.
-
Plechy vyložíme pečicím papírem, rozložíme rohlíčky, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.
-
Vše pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 190 °C přibližně 15 minut.
Tip redakce
Pokud chceš vyrobit levnější verzi listových rohlíčků, pršut nahraď obyčejnou anglickou slaninou. Nebo ji můžeš zcela vypustit a místo potírání vejcem stačí potřít
rohlíčky vodou.