Reklama
Rohlíčky plněné cibulí
Fotogalerie:

Rohlíčky plněné cibulí

Martina Jiroutková

Znojmo

Chutnají skvěle zejména při posezení s přáteli.

Martina Jiroutková, Znojmo

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • podle potřeby hladká mouka na vál
  • 3 cibule
  • 100 g pršut
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1/2 lžičky cukr
  • trocha soli a pepře
  • 1/2 svazku petrželka
  • 50 g tvrdý sýr
  • 1 vejce
  • na posypání kmín

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na obdélník a nakrájíme ho na čtverce.

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky pršut i cibule. Obojí osmahneme na oleji, zaprášíme cukrem, necháme zkaramelizovat, ochutíme solí a pepřem a přidáme nadrobno pokrájenou petrželku. Do lehce prochladlé směsi vmícháme  strouhaný sýr.

  3. Lžící naneseme na každý čtverec těsta směs a těsto zavineme od jednoho cípu k protilehlému. Prsty stiskneme okraje, aby náplň nevytekla, a vzniklé rolky svineme do tvaru rohlíčku.

  4. Plechy vyložíme pečicím papírem, rozložíme rohlíčky, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.

  5. Vše pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 190 °C přibližně 15 minut.

Tip redakce

Pokud chceš vyrobit levnější verzi listových rohlíčků, pršut nahraď obyčejnou anglickou slaninou. Nebo ji můžeš zcela vypustit a místo potírání vejcem stačí potřít
rohlíčky vodou.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bazalkovo-mozzarellové točence

Bazalkovo-mozzarellové točence

Když se chystá oslava, je zapotřebí myslet na něco dobrého k „chroupání“. ...
Vaříme express /11.07.17
Těstoviny s růžičkovou kapustou

Těstoviny s růžičkovou kapustou

Kromě kapusty můžeš dát i jinou zeleninu.

Olga Šimperová, Rajhradice

Vaříme express /11.08.15
Zapečená brokolice se šunkou

Zapečená brokolice se šunkou

Kdo má rád brokolici, pochutná si.

Soňa Sommerová, Unkovice

Vaříme express /23.10.13
Uzené maso s medovým přelivem a s hráškem

Uzené maso s medovým přelivem a s hráškem

Zkusila jsem uzené s hrachem v trochu jiné podobě. Bylo vynikající, určitě ho ...
Vaříme express /14.09.10
Smaženky v křupavém kabátku

Smaženky v křupavém kabátku

Vyzkoušej jednou něco jiného než řízečky.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /07.07.15
Papriky s klobásou, kukuřičkami a sýrem

Papriky s klobásou, kukuřičkami a sýrem

Trochu pikantní bašta latinskoamerického stylu, kterou máš za pár minut na talíři....
Vaříme express /08.10.12
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama