Reklama
Reklama
Rohlíčky plněné cibulí
Fotogalerie:

Rohlíčky plněné cibulí

Martina Jiroutková

Znojmo

Chutnají skvěle zejména při posezení s přáteli.

Martina Jiroutková, Znojmo

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • podle potřeby hladká mouka na vál
  • 3 cibule
  • 100 g pršut
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1/2 lžičky cukr
  • trocha soli a pepře
  • 1/2 svazku petrželka
  • 50 g tvrdý sýr
  • 1 vejce
  • na posypání kmín

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na obdélník a nakrájíme ho na čtverce.

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky pršut i cibule. Obojí osmahneme na oleji, zaprášíme cukrem, necháme zkaramelizovat, ochutíme solí a pepřem a přidáme nadrobno pokrájenou petrželku. Do lehce prochladlé směsi vmícháme  strouhaný sýr.

  3. Lžící naneseme na každý čtverec těsta směs a těsto zavineme od jednoho cípu k protilehlému. Prsty stiskneme okraje, aby náplň nevytekla, a vzniklé rolky svineme do tvaru rohlíčku.

  4. Plechy vyložíme pečicím papírem, rozložíme rohlíčky, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.

  5. Vše pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 190 °C přibližně 15 minut.

Tip redakce

Pokud chceš vyrobit levnější verzi listových rohlíčků, pršut nahraď obyčejnou anglickou slaninou. Nebo ji můžeš zcela vypustit a místo potírání vejcem stačí potřít
rohlíčky vodou.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané brambory s brokolicí

Zapékané brambory s brokolicí

Rychlá a sytá večeře. Klára Novotná, Svitavy
Vaříme express /22.07.13
Zapečený bochník

Zapečený bochník

Tenhle chleba provoní celou kuchyni.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /15.02.17
Rychlý hamburger

Rychlý hamburger

Rychlá příprava a super chuť!
Vaříme express /05.02.09
Lečo bez vajec

Lečo bez vajec

O dovolené se snažím buď nevařit vůbec, nebo jenom jednoduše.

Květa Kroupová, ...

Vaříme express /08.09.16
Odlehčený vajíčkový salát

Odlehčený vajíčkový salát

Výborný s tmavým pečivem.

Hana Krausová, Hradec Králové

Vaříme express /16.04.13
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama