Reklama
Rohlíčky plněné cibulí
Fotogalerie:

Rohlíčky plněné cibulí

Martina Jiroutková

Znojmo

Chutnají skvěle zejména při posezení s přáteli.

Martina Jiroutková, Znojmo

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • podle potřeby hladká mouka na vál
  • 3 cibule
  • 100 g pršut
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1/2 lžičky cukr
  • trocha soli a pepře
  • 1/2 svazku petrželka
  • 50 g tvrdý sýr
  • 1 vejce
  • na posypání kmín

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na obdélník a nakrájíme ho na čtverce.

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky pršut i cibule. Obojí osmahneme na oleji, zaprášíme cukrem, necháme zkaramelizovat, ochutíme solí a pepřem a přidáme nadrobno pokrájenou petrželku. Do lehce prochladlé směsi vmícháme  strouhaný sýr.

  3. Lžící naneseme na každý čtverec těsta směs a těsto zavineme od jednoho cípu k protilehlému. Prsty stiskneme okraje, aby náplň nevytekla, a vzniklé rolky svineme do tvaru rohlíčku.

  4. Plechy vyložíme pečicím papírem, rozložíme rohlíčky, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.

  5. Vše pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 190 °C přibližně 15 minut.

Tip redakce

Pokud chceš vyrobit levnější verzi listových rohlíčků, pršut nahraď obyčejnou anglickou slaninou. Nebo ji můžeš zcela vypustit a místo potírání vejcem stačí potřít
rohlíčky vodou.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vinná klobása netradičně

Vinná klobása netradičně

Je to takové ideální podzimní jídlo. Olga Burešová, Byšice
Vaříme express /09.02.10
Hermelínový medvěd

Hermelínový medvěd

Pekla jsem ho kamarádce, říkáme jí medvědice.

Klára Klokočková, Zlín

Vaříme express /19.02.17
Fofr buchta se zelím

Fofr buchta se zelím

Buchty nemusí být vždycky jenom sladké. Tahle je dobrou večeří. 
Lida Guk, Pacov
Vaříme express /28.12.10
Česnekové špagety s houbami

Česnekové špagety s houbami

Jednoduchý recept, který překvapí jemnou kombinací chutí.

Božena ...

Vaříme express /30.04.17
Vaječné omelety

Vaječné omelety

Omeleta je připravená během chviličky a pochutnáme si na ní.
Jana Cibulová, ...
Vaříme express /23.01.11
Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Léto je pro mě obdobím, kdy se pravidelně scházíme s přáteli. Vždycky si lámu ...
Vaříme express /18.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu