Reklama
Rizoto z vepřovky
Fotogalerie:

Rizoto z vepřovky

Ivana Táborská

Liberec
Když tě tlačí čas, zachrání tě konzerva.
Ivana Táborská, Liberec

Ingredience

  • 3 sáčky rýže
  • hrst houby sušené
  • 1 cibule velká
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 konzerva maso vepřové ve vlastní šťávě
  • 1 konzerva hrášek sterilizovaný
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme podle návodu. Houby namočíme a cibuli nakrájíme.
  2. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso z konzervy, které jsme rozkrájeli na kousky, namočené houby a sterilovaný hrášek (samozřejmě bez nálevu).
  3. Vše mírně podusíme a nakonec přisypeme hotovou rýži. Okořeníme podle chuti.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kobližky z tvarohu

Kobližky z tvarohu

Usmaž si snadno a rychle dobrý moučník! Marie Orságová, Šternberk
Vaříme express /30.07.09
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Pomazánka z tresky

Pomazánka z tresky

Chlebíčky jsou vynikající třeba ke sklence dobře vychlazeného bílého vína.
...
Vaříme express /10.06.13
Sladké lívanečky z cukety

Sladké lívanečky z cukety

Z cukety se dá připravit prakticky cokoliv.
Blanka Dražanová, Praha
Vaříme express /24.04.13
Vaječné pohárky s polníčkem

Vaječné pohárky s polníčkem

Vychlazené jsou výbornou svačinou.
Lucie Hnědová, Brno
Vaříme express /22.01.14
Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Naučila mě ji moje maminka.

Lenka Ghisi, Brno

Vaříme express /02.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu