Reklama
Rizoto s tuňákem
Fotogalerie:

Rizoto s tuňákem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Irena Gvozdková, Sušice

Ingredience

  • na smažení olej
  • 1 menší cibule
  • 1 čtvrtlitrový hrnek rýže
  • na smažení máslo
  • trocha kořenové zeleniny
  • 2 malé konzervy tuňáka ve vlastní šťávě nebo v oleji
  • dle potřeby sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme cibuli. Vsypeme propláchnutou rýži, přidáme 2,5 čtvrtlitrového hrnku vody a dusíme doměkka.

  2. Na másle orestujeme kořenovou zeleninu. Tuňáka a změklou zeleninu zamícháme do rýže a dochutíme pepřem a solí. Můžeme přidat i hrášek nebo posypat sýrem.

Tip redakce

Pokud chceme mít rizoto opravdu lahodné, použijeme na přípravu italskou rýži arborio,
vialonee nebo carneroli.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jatýrka na jehle

Jatýrka na jehle

Alena Štrougalová, Neštěmice
Vaříme express /30.06.18
Zapečené smetanové palačinky

Zapečené smetanové palačinky

Milujeme palačinky jak na sladko, tak na slano.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /21.11.12
Kuřecí játra s hlívou

Kuřecí játra s hlívou

Snažím se používat hlívu co nejčastěji, je skvělá  na podporu ...

Vaříme express /13.04.15
Salát s kukuřicí a ananasem

Salát s kukuřicí a ananasem

Je moc dobrý, hodí se třeba i ke grilovanému masíčku.

Renata Bílá, ...

Vaříme express /22.10.15
Blančina pomazánka

Blančina pomazánka

Recept mám od své švagrové Blanky.

Helena Frýbortová, Praha

Vaříme express /21.05.15
Zapečené maso v leču

Zapečené maso v leču

Vše můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Veronika Chrzová, Lom u Mostu

Vaříme express /10.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu