Reklama
Rizoto s masem a lečem
Fotogalerie:

Rizoto s masem a lečem

Ivana Bartušková

Bítovčice
Nezvyklá kombinace surovin tě nadchne.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 3 varné sáčky rýže
  • 500 g maso mleté
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1 sklenice lečo sterilizované
  • 1 lžička paprika sladká mletá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji v pánvičce. Přidáme mleté maso, osolíme, přisypeme mletou pariku a vše dusíme 20 minut.
  2. Pak přidáme lečo a dusíme ještě dalších 10 minut.
  3. Obvyklým způsobem uva­říme rýži a hotovou ji smícháme s masem.

    TIP: K rizotu můžeme spolu s lečem přimíchat i sterilovanou kukuřici a hrášek. Namísto mletého masa lze použít i maso kuřecí.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybíz à la brusinky

Rybíz à la brusinky

Ideální ke svíčkové nebo k sýrům. Barbora Vlková, Otrokovice
Vaříme express /16.08.17
Salát s lesními houbami a schwarzwaldskou šunkou

Salát s lesními houbami a schwarzwaldskou šunkou

Díky houbám a šunce je salát natolik vydatný, že může posloužit jako svěží ...

Vaříme express /06.05.17
Řízná krkovička

Řízná krkovička

Klára Jašková, Praha

Vaříme express /25.02.19
Pikantní krkovička

Pikantní krkovička

Miluše Bittnerová

Vaříme express /24.06.19
Česnekové špagety s houbami

Česnekové špagety s houbami

Jednoduchý recept, který překvapí jemnou kombinací chutí.

Božena ...

Vaříme express /30.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu