Reklama
Rizoto s klobáskou
Fotogalerie:

Rizoto s klobáskou

Andrea Nowaková
Andrea Nowaková
Bohumín-Záblatí

Rychlá, pikantní večeře. Kdo má rád ostřejší, přidá si ještě papričky piri-piri.

Andrea Nowaková, Bohumín-Záblatí

Ingredience

  • 1 hrnek rýže
  • 1 pikantní klobáska
  • 1 větší cibule
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 50-100 g balkánský sýr
  • olej
  • 2-3 stroužky česnek
  • 2 hrnky vývar (může být z kostky)

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmažíme jemně nasekanou cibulku, po chvíli přidáme na plátky nakrájenou klobásku a opékáme asi 4 minuty, přidáme na plátky nakrájený česnek a opekáme další 1 minutu.
  2. Vsypeme propláchnutou rýži, lehce ještě opečeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčata, promícháme a pod pokličkou vaříme cca 15 minut. Podáváme posypané rozdrobeným sýrem. Zdobíme lístky čerstvé bazalky.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrstková polévka

Hrstková polévka

Říkalo se jí polévka chudých, ale to jí nic neubírá na chuti. Božena ...
Vaříme express /13.06.17
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /21.03.20
Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha

Vaříme express /19.02.20
Mascarpone s jahodami

Mascarpone s jahodami

Lehký letní dezert.

Karin Urbančíková, Frýdlant nad Ostravicí

Vaříme express /29.05.17
Křehké tyčinky z nivy

Křehké tyčinky z nivy

Křupavá pochoutka k pivu a vínu.

Lenka Zábranská, Hradec Králové

Vaříme express /21.01.17
Italské ořechové rizoto s krevetami

Italské ořechové rizoto s krevetami

Jiří Kostelek, Příbram

Vaříme express /12.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu