Rychlá, pikantní večeře. Kdo má rád ostřejší, přidá si ještě papričky piri-piri.
Andrea Nowaková, Bohumín-Záblatí
Ingredience
- 1 hrnek rýže
- 1 pikantní klobáska
- 1 větší cibule
- 1 plechovka krájených rajčat
- 50-100 g balkánský sýr
- olej
- 2-3 stroužky česnek
- 2 hrnky vývar (může být z kostky)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji osmažíme jemně nasekanou cibulku, po chvíli přidáme na plátky nakrájenou klobásku a opékáme asi 4 minuty, přidáme na plátky nakrájený česnek a opekáme další 1 minutu.
-
Vsypeme propláchnutou rýži, lehce ještě opečeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčata, promícháme a pod pokličkou vaříme cca 15 minut. Podáváme posypané rozdrobeným sýrem. Zdobíme lístky čerstvé bazalky.