Během pečení si masa ani nemusíme všímat.
Michala Chábková, Bynov
Ingredience
- 400 g vepřová kýta
- sůl podle chuti
- trocha pepře
- na potření trocha hery
- 4 plátky eidam
- 4 plátky šunkový salám
- 8 plátků anglická slanina
- 1 cibule
- trocha sladké červené papriky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z kýty nařežeme 4 plátky, naklepeme je‚ osolíme a opepříme po obou stranách. Připravíme si čtyři kusy alobalu dost velké na to, abychom do nich mohli řízky zabalit.Každý kus alobalu potřeme uprostřed trochou hery‚ pak položíme plátek masa. Na něj vrstvíme nejprve sýr, potom salám a navrch slaninu.
-
Slaninu posypeme nakrájenou cibulí‚ kterou jsme pokrájeli na půlkolečka, a zasypeme trochou červené papriky. Takto připravené maso pečlivě zabalíme do alobalu tak, aby nám z něj nevytékala šťáva.
-
Balíčky dáme do pekáčku, který vložíme do předehřáté trouby, a při 180 °C pečeme přibližně 45 minut. Jako příloha se nejlépe hodí opečené brambory, ale můžeme připravit také bramborovou kaši.