Lenka Evinová, Kolín
Ingredience
- SALÁT:
- 1 římský salát
- 1 baby salát
- 200 g oravské slaniny
- 1 bageta
- dle chuti bylinková sůl
- 200 g cherry rajčátek
- ZÁLIVKA:
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce třtinového cukru
- dle chuti sůl, pepř
- 1 lžička dijonské hořčice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Saláty nakrájíme nebo natrháme na malé kousky a vložíme do velké mísy. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na pánvi.
-
Slaninu odebereme stranou a na vysmahlém tuku opečeme na kostičky nakrájenou bagetu. Ochutíme ji bylinkovou solí.
-
K salátu přidáme pokrájená rajčátka a připravíme zálivku.Jablečný ocet promícháme s cukrem, solí, pepřem a dijonskou hořčicí. Zálivku nalijeme na salát, rozdělíme ho do 4 misek a navrch posypeme slaninou a krutonky.