Reklama
Reklama
Římský salát
Fotogalerie:

Římský salát

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lenka Evinová, Kolín

Ingredience

  • SALÁT:
  • 1 římský salát
  • 1 baby salát
  • 200  g oravské slaniny
  • 1 bageta
  • dle chuti bylinková sůl
  • 200  g cherry rajčátek
  • ZÁLIVKA:
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • dle chuti sůl, pepř
  • 1 lžička dijonské hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Saláty nakrájíme nebo natrháme na malé kousky a vložíme do velké mísy. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na pánvi.

  2. Slaninu odebereme stranou a na vysmahlém tuku opečeme na kostičky nakrájenou bagetu. Ochutíme ji bylinkovou solí.

  3. K salátu přidáme pokrájená rajčátka a připravíme zálivku.Jablečný ocet promícháme s cukrem, solí, pepřem a dijonskou hořčicí. Zálivku nalijeme na salát, rozdělíme ho do 4 misek a navrch posypeme slaninou a krutonky.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketa na čínu s makarony

Cuketa na čínu s makarony

Dá se jíst třeba i s chlebem k večeři. Iveta Krištofová, Sebranice
Vaříme express /20.06.12
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Jednoduché a velmi dobré pohoštění.

Martina Scheinerová, Lubná

Vaříme express /09.11.12
Pikantní roláda

Pikantní roláda

Nakrájená kolečka podávám s pečivem.

Magda Lacková, Domažličky

Vaříme express /28.07.14
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Není to nic obtížného, a přitom jako pohoštění vypadá efektně.

Marie Čáslavská, ...

Vaříme express /23.12.15
Buřty v pikantním nálevu

Buřty v pikantním nálevu

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /01.02.19
Výtečný hráškový krém

Výtečný hráškový krém

Tato polévka nejen zasytí, ale i zahřeje.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /12.01.14
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama