Ingredience
- 500 g paprika
- 1 ks cibule červená
- 3 stroužky česnek
- 600 g maso uzené
- 2 lžíce olej
- 3 lžičky hořčice dijonská
- 1 lžička worcesterová omáčka
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 ks cibule
- 5 stroužků česnek
- 2 lžíce olej
- 60 g kečup (rajčatový protlak)
- 1 a 1/2 lžíce mouka hladká
- dle potřeby kmín drcený
- sůl a pepř podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Papriky nakrájíme šikmými řezy na proužky, červenou cibuli rozkrájíme na měsíčky, česnek na plátky a uzené maso na hranolky.
-
Na rostlinném oleji orestujeme papriky, po třech minutách přidáme uzené maso a společně restujeme ještě asi šest minut. Přidáme worcesterskou omáčku a dijonskou hořčici. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pro lepší chuť použijeme čerstvě namletý černý pepř.
-
Na omáčku nakrájíme cibuli a česnek. Kečup rozředíme 250 ml vody. Do kastrůlku s olejem vložíme nakrájenou cibuli s česnekem a drceným kmínem. Zesklovatíme, přidáme hladkou mouku a krátce orestujeme. Zalijeme zředěným kečupem a společně vše provaříme ještě asi tři minuty. Dochutíme solí a pepřem. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo brambory.