Reklama
Restované papriky s uzeným masem
Fotogalerie:

Restované papriky s uzeným masem

Helena Součková

Humpolec
Mám ráda, když je jídlo nejen chutné, ale na talíři také pěkně barevné. Tento recept je navíc i poměrně rychlý.
Helena Součková, Humpolec

Ingredience

  • 500 g paprika
  • 1 ks cibule červená
  • 3 stroužky česnek
  • 600 g maso uzené
  • 2 lžíce olej
  • 3 lžičky hořčice dijonská
  • 1 lžička worcesterová omáčka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 ks cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 2 lžíce olej
  • 60 g kečup (rajčatový protlak)
  • 1 a 1/2 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby kmín drcený
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Papriky nakrájíme šikmými řezy na proužky, červenou cibuli rozkrájíme na měsíčky, česnek na plátky a uzené maso na hranolky. 
  2. krok2
    Na rostlinném oleji orestujeme papriky, po třech minutách přidáme uzené maso a společně restujeme ještě asi šest minut. Přidáme worcesterskou omáčku a dijonskou hořčici. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pro lepší chuť použijeme čerstvě namletý černý pepř.
  3. krok3 Na omáčku nakrájíme cibuli a česnek. Kečup rozředíme 250 ml vody. Do kastrůlku s olejem vložíme nakrájenou cibuli s česnekem a drceným kmínem. Zesklovatíme, přidáme hladkou mouku a krátce orestujeme. Zalijeme zředěným kečupem a společně vše provaříme ještě asi tři minuty. Dochutíme solí a pepřem. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo brambory.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (23.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sedlácké těstoviny

Sedlácké těstoviny

Jsou zdravé a navíc hned hotové. Eva Fryšarová, Benešov
Vaříme express /12.11.09
Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Neobvyklá kombinace, která nás nadchla.

Johana Břežková, Praha

Vaříme express /14.06.17
Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

V sezoně místo žampionů používám masáky.

Václav Vanžura, Hradec Králové

Vaříme express /11.06.14
Pórková polévka s ředkvičkami

Pórková polévka s ředkvičkami

Připravená během chvilky.

Jitka Chlumecká, Odry

Vaříme express /19.01.16
Česnečka se šlehačkou

Česnečka se šlehačkou

Tato polévka je v naší rodině jednou z nejoblíbenějších.
Lenka ...
Vaříme express /11.10.11
Rýžové nudle s tuňákem

Rýžové nudle s tuňákem

Rychlá a zdravá večeře. Obzvlášť přijde vhod doplněná o zeleninový salát.

Martina ...

Vaříme express /14.10.12
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama