Reklama
Restované papriky s uzeným masem
Fotogalerie:

Restované papriky s uzeným masem

Helena Součková

Humpolec
Mám ráda, když je jídlo nejen chutné, ale na talíři také pěkně barevné. Tento recept je navíc i poměrně rychlý.
Helena Součková, Humpolec

Ingredience

  • 500 g paprika
  • 1 ks cibule červená
  • 3 stroužky česnek
  • 600 g maso uzené
  • 2 lžíce olej
  • 3 lžičky hořčice dijonská
  • 1 lžička worcesterová omáčka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 ks cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 2 lžíce olej
  • 60 g kečup (rajčatový protlak)
  • 1 a 1/2 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby kmín drcený
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Papriky nakrájíme šikmými řezy na proužky, červenou cibuli rozkrájíme na měsíčky, česnek na plátky a uzené maso na hranolky. 
  2. krok2
    Na rostlinném oleji orestujeme papriky, po třech minutách přidáme uzené maso a společně restujeme ještě asi šest minut. Přidáme worcesterskou omáčku a dijonskou hořčici. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pro lepší chuť použijeme čerstvě namletý černý pepř.
  3. krok3 Na omáčku nakrájíme cibuli a česnek. Kečup rozředíme 250 ml vody. Do kastrůlku s olejem vložíme nakrájenou cibuli s česnekem a drceným kmínem. Zesklovatíme, přidáme hladkou mouku a krátce orestujeme. Zalijeme zředěným kečupem a společně vše provaříme ještě asi tři minuty. Dochutíme solí a pepřem. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo brambory.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (23.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Tyto zeleninové karbanátky se u nás osvědčily. Kristýna Seidlová, Pardubice
Vaříme express /02.06.12
Pomazánka z krabích tyčinek

Pomazánka z krabích tyčinek

Tato pomazánka je rychlá a dobrá.
Rostislav Kokeš, Bruntál
Vaříme express /28.02.10
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Chřest po francouzsku

Chřest po francouzsku

Máš vysoký tlak, nemocné srdíčko, špatné ledviny nebo tě trápí revma? Určitě se ...
Vaříme express /29.04.13
Přírodní játra s fazolkami

Přírodní játra s fazolkami

Vhodné pro všechny, kteří potřebují železo.

Daniela Melicharová, Štětí

Vaříme express /03.05.16
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu