Reklama
Reklama
Restované papriky s uzeným masem
Fotogalerie:

Restované papriky s uzeným masem

Helena Součková

Humpolec
Mám ráda, když je jídlo nejen chutné, ale na talíři také pěkně barevné. Tento recept je navíc i poměrně rychlý.
Helena Součková, Humpolec

Ingredience

  • 500 g paprika
  • 1 ks cibule červená
  • 3 stroužky česnek
  • 600 g maso uzené
  • 2 lžíce olej
  • 3 lžičky hořčice dijonská
  • 1 lžička worcesterová omáčka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 ks cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 2 lžíce olej
  • 60 g kečup (rajčatový protlak)
  • 1 a 1/2 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby kmín drcený
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Papriky nakrájíme šikmými řezy na proužky, červenou cibuli rozkrájíme na měsíčky, česnek na plátky a uzené maso na hranolky. 
  2. krok2
    Na rostlinném oleji orestujeme papriky, po třech minutách přidáme uzené maso a společně restujeme ještě asi šest minut. Přidáme worcesterskou omáčku a dijonskou hořčici. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pro lepší chuť použijeme čerstvě namletý černý pepř.
  3. krok3 Na omáčku nakrájíme cibuli a česnek. Kečup rozředíme 250 ml vody. Do kastrůlku s olejem vložíme nakrájenou cibuli s česnekem a drceným kmínem. Zesklovatíme, přidáme hladkou mouku a krátce orestujeme. Zalijeme zředěným kečupem a společně vše provaříme ještě asi tři minuty. Dochutíme solí a pepřem. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo brambory.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (23.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Vydatná a sytá večeře nebo svačina. Tomáš Mika, Brno
Vaříme express /28.01.16
Toxik

Toxik

Nemusíš se bát, otrava rozhodně nehrozí – pokud piješ s rozumem.

Jiří Michal, Praha

...
Vaříme express /18.01.17
Zapečený brusinkový hermelín

Zapečený brusinkový hermelín

Podáváme ho se zeleninovým salátem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /31.08.16
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Jednoduchá a zdravá svačinka.

Aneta Bartušková, 13 let, Bítovčice

Vaříme express /12.04.13
Tvarohová bábovka s ovocem

Tvarohová bábovka s ovocem

Lehký dezert, po kterém nepřibereš.

Lenka Machová, Litomyšl

Vaříme express /20.08.16
Bochánky z mletého masa

Bochánky z mletého masa

Výborná jednohubka na oslavu i k televizi.
Veronika Malínská, Skuteč
...
Vaříme express /23.07.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama