Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2384 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 288 g
Tuky 75 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nezdržujte se v létě mytím nádobí. Vyzkoušejte snadný a lahodný recept z jednoho hrnce.

Suroviny

lilek 1 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tence prokrájená
česnek 3 stroužky
na plátky
zbavená jádřinců a nakrájené na 2 cm
oloupané, nakrájené
nasekané
koriandrová semínka 1 PL
olivový olej 4 PL
cizrna 400 g
slitá konzerva
koriandr čerstvý hrst
nasekané čerstvé lístky

Postup

1

Lilek pokrájejte na centimetrové plátky, z obou stran osolte a nechte půl hodiny vypotit. Pak je opláchněte, osušte a pokrájejte na kostičky.

2

Troubu předehřejte na 220 °C. Veškerou zeleninu (včetně brambor) přendejte na plech; rozprostřete ji tak, aby se nepřekrývala. Posypte ji koriandrovými semínky, pokapejte většinou oleje, osolte a opepřete. Pečte 45 minut, během pečení jednou nebo dvakrát obraťte, aby zelenina lehce zhnědla.

3

Plech položte na sporák a jednu nebo dvě plotýnky zapněte na nízký plamen. Přidejte rajčata a cizrnu a za stálého míchání přiveďte k varu. Podle potřeby dosolte a opepřete, pokapejte zbytkem oleje a posypte koriandrovými lístky.

4

Podávejte buď přímo z plechu, nebo zeleninu přendejte do větší servírovací mísy. Jezte s čerstvým chlebem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč