Reklama
Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou
Fotogalerie:

Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou

Jiří Kafka

Semily
Pokud je zelenina dobře upravená, chutná mi víc než maso.
Jiří Kafka, Semily

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika žlutá
  • 1 vanička rajčátka cherry
  • 1 cibule červená
  • 1 cibulka jarní
  • 200 g žampiony
  • 4 lžíce olej olivový
  • dle chuti sůl
  • snítka bazalka
  • 2 bochánky sýr mozzarella

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechnu zeleninu nejprve omyjeme. Cuketu a oloupaný lilek nakrájíme na plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na malé kousky.
  2. krok2 Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, červenou cibuli na proužky, mladou cibulku na kousky a žampiony oloupeme a nakrájíme na  plátky.
  3. krok3 V pánvi rozpálíme polovinu oleje a zeleninu po dobu 10 minut res­tujeme. Nakonec ­zeleninu osolíme a přendáme do větší skleněné mísy, aby se nám tam vešly i žampiony.
  4. Na zbytku oleje orestujeme samostatně žampiony, dochutíme solí a přidáme k zelenině. Bazalku nastříháme na tenké proužky a ozdobíme jí zeleninu s žampiony. Totéž uděláme se sýrem pokrájeným na tenké plátky.

    TIP: Můžeš přidat olivy, nejlépe černé. Zdůrazníš tak sředomořský ráz pokrmu.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

„Cigánské“ placičky

„Cigánské“ placičky

Kdo má rád pikantní jídla, ten placičky ocení. Dana Mikešová, Hovězí
Vaříme express /12.05.10
Opilá jablka

Opilá jablka

Ovoce ve vinném těstíčku chutná jemně.
Jana Nováková, Praha
Vaříme express /20.02.10
Terezčin pohár s jahodami

Terezčin pohár s jahodami

V zástěrce po mamce jde práce lehce.

Hana Bílá, České Budějovice

Vaříme express /15.07.17
Salátová omáčka

Salátová omáčka

Proč nezkusit něco jiného než koprovku.

Dagmar Hahnová, Praha

Vaříme express /04.04.14
Beleše  z rohlíků

Beleše z rohlíků

Když zbudou rohlíky‚ tak z nich udělám beleše. Výborné jsou i bez uzeniny.
...
Vaříme express /08.01.09
Karbanátky s brokolicí

Karbanátky s brokolicí

Připravuji ji dost často na různé způsoby.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Vaříme express /29.11.13
 

Nejnovější

Dušičková svačinka

Dušičková svačinka

Miluše Doubrová, Chrudim
Zdravě a chutně /20.10.18
Netopýří moučník

Netopýří moučník

Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /19.10.18
Hroznové housenky

Hroznové housenky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /18.10.18
Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady

Kateřina Pavlíková, Příbram

Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama