Reklama
Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou
Fotogalerie:

Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou

Jiří Kafka

Semily
Pokud je zelenina dobře upravená, chutná mi víc než maso.
Jiří Kafka, Semily

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika žlutá
  • 1 vanička rajčátka cherry
  • 1 cibule červená
  • 1 cibulka jarní
  • 200 g žampiony
  • 4 lžíce olej olivový
  • dle chuti sůl
  • snítka bazalka
  • 2 bochánky sýr mozzarella

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechnu zeleninu nejprve omyjeme. Cuketu a oloupaný lilek nakrájíme na plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na malé kousky.
  2. krok2 Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, červenou cibuli na proužky, mladou cibulku na kousky a žampiony oloupeme a nakrájíme na  plátky.
  3. krok3 V pánvi rozpálíme polovinu oleje a zeleninu po dobu 10 minut res­tujeme. Nakonec ­zeleninu osolíme a přendáme do větší skleněné mísy, aby se nám tam vešly i žampiony.
  4. Na zbytku oleje orestujeme samostatně žampiony, dochutíme solí a přidáme k zelenině. Bazalku nastříháme na tenké proužky a ozdobíme jí zeleninu s žampiony. Totéž uděláme se sýrem pokrájeným na tenké plátky.

    TIP: Můžeš přidat olivy, nejlépe černé. Zdůrazníš tak sředomořský ráz pokrmu.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závitky z aljašské tresky

Závitky z aljašské tresky

Rybí maso zůstane šťavnaté. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Vaříme express /12.02.15
Zapečená klobása

Zapečená klobása

Je to strašně jednoduché, rychlé a zároveň strašně dobré!
Míša Richter, Rudná...
Vaříme express /14.06.11
Minutka po škole

Minutka po škole

Výborná pochoutka, umím ji od svého táty.

Vlastimil Jelínek, Stará Boleslav

Vaříme express /23.06.15
Lečo s játry a těstovinami

Lečo s játry a těstovinami

Lečo na trochu jiný způsob.
Michaela Herrmanová, Černá v Pošumaví
Vaříme express /17.10.11
Jednohubky s kaviárem

Jednohubky s kaviárem

Hodí se zejména pro slavnostnější příležitost.

Jana Pištorová, Znojmo

Vaříme express /28.12.15
Bylinkovo-bramborové placičky

Bylinkovo-bramborové placičky

Z brambor se dá udělat spousta dobrot.

Liběna Svatošová, Chomutov

Vaříme express /08.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu