Křupavá dobrota, po které se vždycky jen zapráší. A těch vitaminů!
Dana Robová, Praha
Ingredience
- 4 svazky ředkvičky
- 1 svazek jarní cibulka
- 50 g máslo
- 4 vejce
- trocha soli
- trocha pepře
- 1 lžička bylinková sůl
- 4 bagetky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z ředkviček odkrojíme zelenou nať, omyjeme je a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky nakrájíme najemno i s natí. Bílé části cibulek osmahneme na lžíci másla. Přidáme ředkvičky, smažíme ještě asi pět minut. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce. Vše umícháme a dochutíme solí a pepřem.
-
Zbylé máslo utřeme s bylinkovou solí. Bagetky podélně rozkrojíme, namažeme slabou vrstvou bylinkového másla a zapečeme v troubě tak, aby okraje baget zezlátly.
-
Na horké bagety naneseme ředkvičkovou míchanici, ozdobíme několika kolečky čerstvých ředkviček a posypeme zelenou natí z mladých jarních cibulek.
TIP : Bagety můžeš ozdobit také čerstvou pažitkou.