Ingredience
- 500 g rajčata
- olej olivový
- 100 g sýr
- 2 cibule
- 4 stroužky česnek
- tymián
- 2 cuketa
- 2 bobkový list
- 1/2 kostky vývar zeleninový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli očistíme a nakrájíme na jemné kousky, poté ji na rozpáleném oleji společně s bobkovým listem a tymiánem osmažíme. Bobkový list po usmažení vyndáme. Rajčata rozdělíme na čtvrtinky, cuketu na tenoučké plátky.
-
Na dno zapékací misky, vložíme osmaženou cibulku, nasekaný česnek, a poté střídavě klademe plátky cukety a kousky rajčat.
-
Vyplněnou misku s ratatouille jemně osolíme a opepříme, poté celou misku zakryjeme alobalem. Směs pečeme v předehřáté troubě 15 minut, poté sundáme alobal a směs zlehka podlijeme zeleninovým vývarem. Pečeme ještě 15 minut. Těsně před koncem směs posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme teplé s čerstvým pečivem.