Reklama
Ratatouille
Fotogalerie:

Ratatouille

Andrea Řezníčková

Praha
Uvařit dobrotu z drahých surovin podle mě není žádné umění. Pořádný kumšt je ale připravit ji za pár korun. Když se navíc povede, že je jídlo nejen levné, ale i zdravé, to je teprve paráda. Zjistila jsem, že je docela dobré vsadit na zeleninu, kterou máme na zahrádce nebo v obchodě není tak drahá.
Andrea Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 500 g rajčata
  • olej olivový
  • 100 g sýr
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • tymián
  • 2 cuketa
  • 2 bobkový list
  • 1/2 kostky vývar zeleninový

Doba přípravy

Počet porcí

65

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli očistíme a nakrájíme na jemné kousky, poté ji na rozpáleném oleji společně s bobkovým listem a tymiánem osmažíme. Bobkový list po usmažení vyndáme. Rajčata rozdělíme na čtvrtinky, cuketu na tenoučké plátky.
  2. krok2
    Na dno zapékací misky, vložíme osmaženou cibulku, nasekaný česnek, a poté střídavě klademe plátky cukety a kousky rajčat.
  3. krok3
    Vyplněnou misku s ratatouille jemně osolíme a opepříme, poté celou misku zakryjeme alobalem. Směs pečeme v předehřáté troubě 15 minut, poté sundáme alobal a směs zlehka podlijeme zeleninovým vývarem. Pečeme ještě 15 minut. Těsně před koncem směs posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme teplé s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažená křenová rolka

Smažená křenová rolka

Je to trochu netradiční pochoutka, ale doufám, že si ji oblíbíš tak jako já. Jaroslav ...
Vaříme express /29.12.13
Masové placičky s nivou

Masové placičky s nivou

Masové placičky s výraznou chutí nivy. Vepřové maso je možno zaměnit za drůbeží.
...
Vaříme express /12.04.12
Makarony Olio

Makarony Olio

nenáročný pokrm vhodný pro horké letní dny.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné...

Vaříme express /06.08.14
Těstoviny s olivami a pestem

Těstoviny s olivami a pestem

Těstoviny jsou hotové během pár minut a dobrá večeře pro hladovou rodinu je hned na ...
Vaříme express /20.02.10
Rychlá chlebová polévka

Rychlá chlebová polévka

Chléb by měl být tvrdší.
Božena Kolářová, Pouště
Vaříme express /11.10.11
Pomazánka z krabích tyčinek

Pomazánka z krabích tyčinek

Tato pomazánka je rychlá a dobrá.
Rostislav Kokeš, Bruntál
Vaříme express /28.02.10
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama