Reklama
Ratatouille
Fotogalerie:

Ratatouille

Andrea Řezníčková

Praha
Uvařit dobrotu z drahých surovin podle mě není žádné umění. Pořádný kumšt je ale připravit ji za pár korun. Když se navíc povede, že je jídlo nejen levné, ale i zdravé, to je teprve paráda. Zjistila jsem, že je docela dobré vsadit na zeleninu, kterou máme na zahrádce nebo v obchodě není tak drahá.
Andrea Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 500 g rajčata
  • olej olivový
  • 100 g sýr
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • tymián
  • 2 cuketa
  • 2 bobkový list
  • 1/2 kostky vývar zeleninový

Doba přípravy

Počet porcí

65

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli očistíme a nakrájíme na jemné kousky, poté ji na rozpáleném oleji společně s bobkovým listem a tymiánem osmažíme. Bobkový list po usmažení vyndáme. Rajčata rozdělíme na čtvrtinky, cuketu na tenoučké plátky.
  2. krok2
    Na dno zapékací misky, vložíme osmaženou cibulku, nasekaný česnek, a poté střídavě klademe plátky cukety a kousky rajčat.
  3. krok3
    Vyplněnou misku s ratatouille jemně osolíme a opepříme, poté celou misku zakryjeme alobalem. Směs pečeme v předehřáté troubě 15 minut, poté sundáme alobal a směs zlehka podlijeme zeleninovým vývarem. Pečeme ještě 15 minut. Těsně před koncem směs posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme teplé s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ta nejlepší pizza z „gumáků“

Ta nejlepší pizza z „gumáků“

Když nevíš, co se starším pečivem. Eva Kokešová, Praha
Vaříme express /07.04.16
Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Je to u nás celoroční hit, kterým hostíme všechny návštěvy.

Míša ...

Vaříme express /25.08.17
Pikantní rarášky

Pikantní rarášky

Maso zůstane krásně šťavnaté, koření mu dodá opravdu zajímavou chuť.

Monika ...

Vaříme express /08.06.16
Lečo s játry a těstovinami

Lečo s játry a těstovinami

Lečo na trochu jiný způsob.
Michaela Herrmanová, Černá v Pošumaví
Vaříme express /17.10.11
Sladkokyselá omáčka s okurkami

Sladkokyselá omáčka s okurkami

Tohle jídlo mě naučil můj přítel.

Zuzana Švédová, Bohumín

Vaříme express /26.06.15
Salámový košíček s náplní

Salámový košíček s náplní

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /20.03.18
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama