Reklama
Ratatouille
Fotogalerie:

Ratatouille

Andrea Řezníčková

Praha
Uvařit dobrotu z drahých surovin podle mě není žádné umění. Pořádný kumšt je ale připravit ji za pár korun. Když se navíc povede, že je jídlo nejen levné, ale i zdravé, to je teprve paráda. Zjistila jsem, že je docela dobré vsadit na zeleninu, kterou máme na zahrádce nebo v obchodě není tak drahá.
Andrea Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 500 g rajčata
  • olej olivový
  • 100 g sýr
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • tymián
  • 2 cuketa
  • 2 bobkový list
  • 1/2 kostky vývar zeleninový

Doba přípravy

Počet porcí

65

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli očistíme a nakrájíme na jemné kousky, poté ji na rozpáleném oleji společně s bobkovým listem a tymiánem osmažíme. Bobkový list po usmažení vyndáme. Rajčata rozdělíme na čtvrtinky, cuketu na tenoučké plátky.
  2. krok2
    Na dno zapékací misky, vložíme osmaženou cibulku, nasekaný česnek, a poté střídavě klademe plátky cukety a kousky rajčat.
  3. krok3
    Vyplněnou misku s ratatouille jemně osolíme a opepříme, poté celou misku zakryjeme alobalem. Směs pečeme v předehřáté troubě 15 minut, poté sundáme alobal a směs zlehka podlijeme zeleninovým vývarem. Pečeme ještě 15 minut. Těsně před koncem směs posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme teplé s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žampionová pochoutka s hermelínem

Žampionová pochoutka s hermelínem

Zajímavý recept na dobrý bezmasý oběd, který ti bude chutnat. Hana Kupková, ...
Vaříme express /10.10.13
Těstovinový salát s olivami

Těstovinový salát s olivami

Misky plné barevné a zdravé dobroty i tebe zlákají k ochutnání.
...
Vaříme express /31.03.09
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Bude sytější s čerstvým pečivem.

Hana Subravová, Liberec

Vaříme express /26.08.17
Křehké čtverečky

Křehké čtverečky

Do tvarohu se dají přidat také rozinky.

Olga Šimperová, Rajhrad

Vaříme express /24.08.17
Klobása v županu

Klobása v županu

Pokud čekám společnost, zapékám do těsta jen menší kousky klobásy, aby bylo více...

Vaříme express /30.06.14
Paprikové jehly

Paprikové jehly

Díky odležení v nálevu bude maso křehké a šťavnaté.

Lída Guk, Pelhřimov

Vaříme express /12.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu