Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatové základy neboli 4 varianty rajčatové omáčky na pizzu
Rajčatové základy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčatové základy neboli 4 varianty rajčatové omáčky na pizzu

4.5/5 Počet hodnocení: 39
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1395 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 179 g
Tuky 51 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčatový základ na pizzu je neměnná tradice. Určitě vyzkoušejte klasickou rajčatovou omáčku podle našeho receptu! Pokud nemáte k dispozici konzervu krájených rajčat, můžete zvolit jednu z dalších 3 variant omáčky – z cherry rajčátek, loupaných konzervovaných rajčat i velkých masitých rajčat. Červená rajčata křupavé, ale vláčné pizze vyloženě sluší. A ta chuť! Těsto na pizzu i omáčku s námi hravě zvládnete.

Suroviny

malá
česnek 2 stroužky
olivový olej 3 PL
nebo červené
oregano 1 ČL
chilli sušené
dle chuti
sůl

Postup

1

Na klasický rajčatový základ pokrájejte najemno cibuli a česnek. Nechte je zpěnit na  olivovém oleji, přidejte konzervovaná krájená rajčata, bílého či červené víno, bobkové listy, oregano, špetku krupicového cukru, případně chilli, a osolte. Vařte do zhoustnutí.

DALŠÍ VARIANTY RAJČATOVÉHO ZÁKLADU

Z CHERRY RAJČÁTEK Místo konzervovaných krájených rajčat použijte 600 g rozpůlených rajčátek. Pomačkejte na sítu palcem a ukazováčkem, abyste z nich dostali co nejvíce semen a šťávy. Pak je nakrájejte a použijte do omáčky.

Z KONZERVOVANÝCH LOUPANÝCH RAJČAT Místo konzervovaných krájených rajčat použijte 4 konzervy loupaných rajčat. Vysypte je do mísy a ždímejte v dlani, aby z nich uniklo co nejvíce tekutiny. Pak je nakrájejte a použijte do omáčky.

Z MASITÝCH RAJČATA Místo konzervovaných krájených rajčat použijte 4 steaková rajčata nebo 8 masitých soudečkových rajčat. Nakrájejte je na tenké plátky a nechte na papírových utěrkách oschnout.

Rajčata na rajčatové základy
ZDROJ: Apetit

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč