Reklama
Rajčatový koláč s hermelínem
Fotogalerie:

Rajčatový koláč s hermelínem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ti, kdo mají rádi maso, můžou přidat pár plátků sušené šunky.

Blanka Vašíčková, Rakovník

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 150 g změklého másla
  • 120 ml studené vody
  • špetka pepře
  • 150 g pikantního kečupu
  • 1 malá plechovka kukuřice
  • 4 rajčata
  • 1 hermelín
  • špetka sušené bazalky
  • na ozdobu čerstvá bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku promícháme se solí, zapracujeme změklé máslo, vodu, pepř a vytvoříme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme ho alespoň 30 minut odležet v chladu.

  2. Kulatou koláčovou formu vyložíme pečicím papírem, na dno rozválíme těsto tak, aby vznikly vyvýšené okraje, a potřeme ho pikantním kečupem.

  3. Kukuřici necháme okapat, rovnoměrně ji rozložíme na dno koláče, poklademe je plátky rajčat a plátky hermelínu. Koláč osolíme, posypeme bylinkami a pečeme v předehřáté troubě při 190 ºC. Hotový pokrm ozdobíme čerstvou bazalkou.

Tip redakce

Trochu sušené bazalky lze zapracovat i do těsta, koláč bude voňavější.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rychlé rizoto

Rychlé rizoto

Není sice úplně pravé, ale chutná výborně. Martina Žejdlíková, Teplice
Vaříme express /19.10.09
Brynzové pirohy

Brynzové pirohy

Slovenské jídlo oblíbené okolo Tater‚ kde jsem se ho naučila.
Renata Ryšlinková, ...
Vaříme express /24.05.11
Jarní nákyp s hráškem

Jarní nákyp s hráškem

Servírování pokrmu přímo v malých miskách je velice elegantní.

Pavla Kašíčková, ...

Vaříme express /10.04.17
Zázvorová limonáda

Zázvorová limonáda

Přijde vhod nejen v parném létě.
Vaříme express /21.04.12
Fazolková polévka s koprem

Fazolková polévka s koprem

Vařila ji už moje babička.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Vaříme express /09.07.12
Fazole s pórkem a kečupem

Fazole s pórkem a kečupem

Měj pár konzerv vždy do zásoby.
Marie Ospalíková, Kroměříž
Vaříme express /23.12.11
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama