Hodí se k večeři nebo jako pohoštění.
Aneta Vavrová, Hradec Králové
Ingredience
- Ingredience
- 500 g rajčata
- podle potřeby škrob
- podle chuti sůl
- trocha koření na pizzu
- 2 bageta
- 100 g tvrdý sýr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hodně zralá rajčata spaříme a oloupeme z nich slupku. Oloupaná rajčata potom nakrájíme nadrobno a vaříme do zhoustnutí. Můžeme je dle potřeby zahustit škrobem rozmíchaným v trošce vody. Pokud nemáme zralá rajčata‚ můžeme směs udělat i z protlaku‚ ale z čerstvých rajčat je chutnější.
-
Uvařená rajčata osolíme a přidáme koření na pizzu. Směs namažeme na krajíčky nakrájené z bagety‚ posypeme sýrem a zapékáme v troubě, dokud se sýr nerozpustí. Můžeme podávat teplé i studené.