Reklama
Rajčatová polévka
Fotogalerie:

Rajčatová polévka

Eliška Peníšková
Eliška Peníšková
Dačice

Miluji zeleninu a  tahle polévka je  přímo vynikající !

Eliška Peníšková, Dačice

Ingredience

  • 500 g rajčata
  • 3 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • 1 hrnek zeleninový vývar
  • 1 lžíce hnědý cukr
  • 1/4 hrnku čertsá bazalka
  • sůl, mletý pepř, citronová šťáva
  • Bílé pečivo :
  • 1 stroužek česnek
  • 2 lžíce rostlinný margarín
  • 1 vrchovatá lžíce droždí

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 220°C. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Spolu se stroužky česneku a nakrájenou cibulí rozvrstvíme na pečící papír na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme 30 minut.
  2. Opečenou zeleninu přendáme do hrnce, přidáme hrnek vývaru a přivedeme k varu. Při mírné teplotě vaříme asi 10 minut. Poté přidáme bazalku a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Dochutíme cukrem, citronovou šťácou, solí a pepřem.
  3. V misce smícháme povolený margarín s lahůdkovým droždím a rozmačkaným stroužkem česneku. Tuto směs namažeme na pečivo a krátce zapečeme pod grilem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarůžková dobrota

Tvarůžková dobrota

Podáváme ji vychlazenou. Otto Plášek, Brno
Vaříme express /28.10.15
Vrtulky s lososem

Vrtulky s lososem

Těstoviny na nejrůznější způsob patří k mým oblíbeným pochoutkám, protože se dají...
Vaříme express /06.10.08
Toast pro miláčka

Toast pro miláčka

Jak se říká, láska prochází žaludkem. Já si ovšem myslím, že to neznamená pustit se...
Vaříme express /13.02.13
Odpolední svačinka

Odpolední svačinka

Dobrá svačinka musí lahodit oku.
Božena Kolářová, Pouště
Vaříme express /09.03.10
Marinovaný bůček na medu

Marinovaný bůček na medu

Maso získá díky medu a hořčici zvláštní nasládlou chuť. 

Zdena ...

Vaříme express /07.02.12
 

Nejnovější

Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov
Za pár korun /25.05.18
Vepřenky s medvědím česnekem

Vepřenky s medvědím česnekem

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.05.18
Salát s pečenými batáty

Salát s pečenými batáty

Podle receptu Lucie

Kozáčkové z Brna

Zdravě a chutně /25.05.18
Marcipánový dort SpongeBob

Marcipánový dort SpongeBob

Kristyna Uhrová, Vojkovice

Všehochuť /25.05.18
Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Výborný také s jahodami

Upečeno podle receptu Michaely Skácelové z Pardubic

Sladký život /25.05.18
Růžový moučník s jahodami

Růžový moučník s jahodami

Podle receptu

Heleny Cikhortové z Havířova

Sladký život /25.05.18
Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice

Škola vaření /24.05.18
Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník

Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama