Reklama
Rajčatová polévka
Fotogalerie:

Rajčatová polévka

Eliška Peníšková
Eliška Peníšková
Dačice

Miluji zeleninu a  tahle polévka je  přímo vynikající !

Eliška Peníšková, Dačice

Ingredience

  • 500 g rajčata
  • 3 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • 1 hrnek zeleninový vývar
  • 1 lžíce hnědý cukr
  • 1/4 hrnku čertsá bazalka
  • sůl, mletý pepř, citronová šťáva
  • Bílé pečivo :
  • 1 stroužek česnek
  • 2 lžíce rostlinný margarín
  • 1 vrchovatá lžíce droždí

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 220°C. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Spolu se stroužky česneku a nakrájenou cibulí rozvrstvíme na pečící papír na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme 30 minut.
  2. Opečenou zeleninu přendáme do hrnce, přidáme hrnek vývaru a přivedeme k varu. Při mírné teplotě vaříme asi 10 minut. Poté přidáme bazalku a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Dochutíme cukrem, citronovou šťácou, solí a pepřem.
  3. V misce smícháme povolený margarín s lahůdkovým droždím a rozmačkaným stroužkem česneku. Tuto směs namažeme na pečivo a krátce zapečeme pod grilem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené masovo-sýrové kuličky

Pečené masovo-sýrové kuličky

Tyhle jednohubky určitě ocení každá návštěva. Nezapomeň na dobré pivo nebo ...
Vaříme express /11.02.15
Plněné papriky

Plněné papriky

Přijdou vhod, když je venku horko.
Marcela Krejčí, Velké Meziříčí
Vaříme express /04.08.11
Selská omeleta s hráškem

Selská omeleta s hráškem

Přítel si ji dokáže připravit sám, ale jako většina chlapů je radši, když vařím ...

Vaříme express /21.05.16
Francouzská pochoutka s kuřecím masem

Francouzská pochoutka s kuřecím masem

Je to jídlo, které mě zaujalo při jarní návštěvě Paříže.
Martina Výchopňová, ...
Vaříme express /06.03.09
Květáková polévka s květákovými knedlíčky

Květáková polévka s květákovými knedlíčky

Že je to stejný nesmysl jako mazat chleba na chleba? Tak ochutnejte a uvidíte, že tato ...
Vaříme express /13.06.12
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama