Miluji zeleninu a tahle polévka je přímo vynikající !
Eliška Peníšková, Dačice
Ingredience
- 500 g rajčata
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- olivový olej
- 1 hrnek zeleninový vývar
- 1 lžíce hnědý cukr
- 1/4 hrnku čertsá bazalka
- sůl, mletý pepř, citronová šťáva
- Bílé pečivo :
- 1 stroužek česnek
- 2 lžíce rostlinný margarín
- 1 vrchovatá lžíce droždí
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 220°C. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Spolu se stroužky česneku a nakrájenou cibulí rozvrstvíme na pečící papír na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme 30 minut.
-
Opečenou zeleninu přendáme do hrnce, přidáme hrnek vývaru a přivedeme k varu. Při mírné teplotě vaříme asi 10 minut. Poté přidáme bazalku a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Dochutíme cukrem, citronovou šťácou, solí a pepřem.
-
V misce smícháme povolený margarín s lahůdkovým droždím a rozmačkaným stroužkem česneku. Tuto směs namažeme na pečivo a krátce zapečeme pod grilem.