Reklama
Rajčátkový koláč
Fotogalerie:

Rajčátkový koláč

Dagmar Dvořáková

Písek
Dělám ho ráda, je hned hotový.
Dagmar Dvořáková, Písek

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 3 lžíce kečup
  • 1 lžička koření na pizzu
  • 1 lžička sůl
  • 500 g rajčátka cherry
  • 150 g sýr tvrdý
  • několik lístků bazalka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Dáme ho na plech s vyvíšeným okrajem. Na těsto rovnoměrně rozetřeme kečup (nejlépe pikantní), posypeme ho kořením na pizzu a osolíme.
  2. Rajčátka omyjeme, nakrájíme na půlky a poklademe jimi plát těsta. Nakonec nahrubo nastrouháme sýr a koláč jím posypeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 20 minut.
  3. Koláč nakrájíme a každý kousek ozdobíme několika lístky čerstvé bazalky.

    TIP: Na ozdobení koláče můžeš využít všelijaké zbytky, které potřebuješ spotřebovat. Výborná je např. na kousky nakrájená anglická slanina. Pokud chceme připravit koláč bez masa, můžeme přidat sterilovanou kukuřici nebo ostřejší papriku.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slané bleskovky

Slané bleskovky

Děti z nich vždycky mají radost. Božena Kolářová, Pouště
Vaříme express /14.03.17
Hermelín plněný ořechovou nádivkou

Hermelín plněný ořechovou nádivkou

Irena Gvozdková, Sušice

Vaříme express /21.04.18
Těstoviny s kuřecím

Těstoviny s kuřecím

Když zbude pečené kuře, dá se krásně zužitkovat.

Lucie Kalmusová, Ostrava

...
Vaříme express /24.04.17
Houbové šišky z brambor

Houbové šišky z brambor

Mám mlsné a dost vybíravé děti, ale tyhle šišky snědly hned.
Hana ...
Vaříme express /01.11.12
Selský kapr v papilotě

Selský kapr v papilotě

Rybaření je krásný i ‚‚lahodný‘‘ sport.

Lucie Stachová, Jirkov

Vaříme express /18.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu