Reklama
Rajčátkový koláč
Fotogalerie:

Rajčátkový koláč

Dagmar Dvořáková

Písek
Dělám ho ráda, je hned hotový.
Dagmar Dvořáková, Písek

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 3 lžíce kečup
  • 1 lžička koření na pizzu
  • 1 lžička sůl
  • 500 g rajčátka cherry
  • 150 g sýr tvrdý
  • několik lístků bazalka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Dáme ho na plech s vyvíšeným okrajem. Na těsto rovnoměrně rozetřeme kečup (nejlépe pikantní), posypeme ho kořením na pizzu a osolíme.
  2. Rajčátka omyjeme, nakrájíme na půlky a poklademe jimi plát těsta. Nakonec nahrubo nastrouháme sýr a koláč jím posypeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 20 minut.
  3. Koláč nakrájíme a každý kousek ozdobíme několika lístky čerstvé bazalky.

    TIP: Na ozdobení koláče můžeš využít všelijaké zbytky, které potřebuješ spotřebovat. Výborná je např. na kousky nakrájená anglická slanina. Pokud chceme připravit koláč bez masa, můžeme přidat sterilovanou kukuřici nebo ostřejší papriku.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drůbeží guláš

Drůbeží guláš

Je to naše oblíbené velmi jednoduché jídlo. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Vaříme express /28.07.15
Sýrové jednohubky

Sýrové jednohubky

Kdo má rád, přidá prolisovaný česnek.

        Zuzana ...

Vaříme express /17.01.16
Párková polévka se zelenými fazolkami

Párková polévka se zelenými fazolkami

Pořádně hustá a vydatná polévka je pro mě naprosto dokonalou večeří.
Petr ...
Vaříme express /12.07.12
Karí s krevetami, dýní a cizrnou

Karí s krevetami, dýní a cizrnou

Krevety se dají koupit ve větších supermarketech nebo ve specializovaných prodejnách.

...

Vaříme express /21.09.16
Penne s pistáciemi

Penne s pistáciemi

V minutce máte hotové syté a chutné jídlo.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Vaříme express /14.10.14
Celerová polévka

Celerová polévka

Na podzim hutná polévka přijde vhod.
Vendula Pavlíková, Frenštát
Vaříme express /15.02.10
 

Nejnovější

Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.09.18
Batáty s pažitkovým dipem

Batáty s pažitkovým dipem

Exotické

Lucie Hrušková, Soběslav

Vaříme express /23.09.18
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /23.09.18
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama