Ingredience
- 1 těsto listové
- 3 lžíce kečup
- 1 lžička koření na pizzu
- 1 lžička sůl
- 500 g rajčátka cherry
- 150 g sýr tvrdý
- několik lístků bazalka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Dáme ho na plech s vyvíšeným okrajem. Na těsto rovnoměrně rozetřeme kečup (nejlépe pikantní), posypeme ho kořením na pizzu a osolíme.
-
Rajčátka omyjeme, nakrájíme na půlky a poklademe jimi plát těsta. Nakonec nahrubo nastrouháme sýr a koláč jím posypeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 20 minut.
-
Koláč nakrájíme a každý kousek ozdobíme několika lístky čerstvé bazalky.
TIP: Na ozdobení koláče můžeš využít všelijaké zbytky, které potřebuješ spotřebovat. Výborná je např. na kousky nakrájená anglická slanina. Pokud chceme připravit koláč bez masa, můžeme přidat sterilovanou kukuřici nebo ostřejší papriku.