Reklama
Rajčata po italsku
Fotogalerie:

Rajčata po italsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vejci naplněná rajčata jsou skvělá jako nedělní teplá snídaně.

Klára Smolíková, Mělník

Ingredience

  • 8 velkých rajčat
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • podle potřeby sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • podle chuti nadrobno nasekané lístky bazalky
  • 100 g plísňového sýra
  • 8 vajec
  • do zapékací mísy olej
  • 2 jarní cibulky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z rajčat odstraníme stopky, omyjeme je a osušíme. Vrchní část rajčete odřízneme a malou lžičkou vydlabeme dužinu.

  2. Rajčata, která jsme si takto připravili, uvnitř opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Ještě vnitřek posypeme natrhanými lístky bazalky a jednou lžičkou nastrouhaného plísňového sýra.

  3. Pak do každého rajčátka rozklepneme celé vejce, které také mírně opepříme a osolíme. Zapékací mísu potřeme olivovým olejem a naskládáme do ní naplněná rajčata.

  4. Vložíme ji do trouby vyhřáté na 200 ºC a asi 25 minut zapékáme. Hotová rajčata posypeme nasekanou jarní cibulkou a podáváme s tmavým chlebem nebo jiným pečivem.

Tip redakce

Mísu, ve které budeš rajčata zapékat, přizpůsob velikosti plodů. Je lepší, aby se na sebe jednotlivé kousky mačkaly, než aby měly okolo sebe moc prostoru. Hrozí pak, že se na oleji převrátí a náplň vyteče do pekáče.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná portobella

Plněná portobella

Se skleničkou vína nemají chybu. Jitka Dvořáková, České Budějovice
Vaříme express /07.10.15
Drůbeží karbanátky s koriandrem

Drůbeží karbanátky s koriandrem

Zmizí ze stolu za pár minut.

Pavla Javůrková, Pardubice

Vaříme express /07.08.15
Smetanový dip s brusinkami

Smetanový dip s brusinkami

Připravuji jej ke špízům z kuřecího a vepřového.

Vojtěch Miláček, ...

Vaříme express /27.07.16
Zapečená brokolice se šunkou

Zapečená brokolice se šunkou

Kdo má rád brokolici, pochutná si.

Soňa Sommerová, Unkovice

Vaříme express /23.10.13
Barevné těstoviny

Barevné těstoviny

Poradí si s nimi i úplný začátečník.
Petra Smetanová,
Kroměříž
Vaříme express /16.01.11
Mrkvová pomazánka s mandlemi

Mrkvová pomazánka s mandlemi

Manžel ji nejdřív nechtěl ani ochutnat, pak ji ale chválil.
Olga Černohorská, Most
Vaříme express /15.06.13
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama