Ingredience
- 500 g houby
- 2 lžíce máslo
- 200 g cibule
- 200 g rajčata
- 250 ml smetana
- 2 lžičky hořčice plnotučná
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Houby očistíme a nakrájíme. V hrnci osmažíme na másle cibuli nakrájenou na kostičky a krátce podusíme – asi tak 10 minut.
-
Poté přidáme rajčata nakrájená na kostičky a ještě krátce podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
Vypečenou šťávu slijeme a vmícháme do ní smetanu a hořčici. Omáčku ještě za stálého míchání povaříme a nakonec do ní vmícháme dušené houby.
-
Tato vynikající houbová omáčka nám nejlépe chutná s kuřecím masem a rýží.