Reklama
Ragú s hořčicovou omáčkou
Fotogalerie:

Ragú s hořčicovou omáčkou

Marie Švecová

Damníkov
Recept jsem dostala od své kamarádky.
Marie Švecová, Damníkov

Ingredience

  • 500 g houby
  • 2 lžíce máslo
  • 200 g cibule
  • 200 g rajčata
  • 250 ml smetana
  • 2 lžičky hořčice plnotučná
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Houby očistíme a nakrájíme. V hrnci osmažíme na másle cibuli nakrájenou na kostičky a krátce podusíme – asi tak 10 minut.
  2. Poté přidáme rajčata nakrájená na kostičky a ještě krátce podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Vypečenou šťávu slijeme a vmícháme do ní smetanu a hořčici. Omáčku ještě za stálého míchání povaříme a nakonec do ní vmícháme dušené houby.
  4. Tato vynikající houbová omáčka nám nejlépe chutná s kuřecím masem a rýží.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grenadýr marš

Grenadýr marš

Můžeš využít i zbytky těstovin a brambor. Elena Ortová, Nové Strašecí
Vaříme express /25.01.15
Barevné těstoviny

Barevné těstoviny

Poradí si s nimi i úplný začátečník.
Petra Smetanová,
Kroměříž
Vaříme express /16.01.11
Grilovaná paprika s mletým masem

Grilovaná paprika s mletým masem

Okusila jsem ji v Bulharsku a teď ji dělám i doma.
JanaŠvamberková, ...
Vaříme express /29.05.13
Kedlubnové soté

Kedlubnové soté

Stačí 2 – 3 minuty v mikrovlnné troubě a svačinka je hotová.

Veronika Marková, ...

Vaříme express /03.05.13
Jemná česnečka

Jemná česnečka

Polévka, která vyžene z těla vše špatné.
Helena Nevečeřalová, Chomutov
Vaříme express /09.03.09
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Podle receptu

Jany Stoklasové z Prahy

Vaříme express /12.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu