Reklama
Reklama
Ragú s hořčicovou omáčkou
Fotogalerie:

Ragú s hořčicovou omáčkou

Marie Švecová

Damníkov
Recept jsem dostala od své kamarádky.
Marie Švecová, Damníkov

Ingredience

  • 500 g houby
  • 2 lžíce máslo
  • 200 g cibule
  • 200 g rajčata
  • 250 ml smetana
  • 2 lžičky hořčice plnotučná
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Houby očistíme a nakrájíme. V hrnci osmažíme na másle cibuli nakrájenou na kostičky a krátce podusíme – asi tak 10 minut.
  2. Poté přidáme rajčata nakrájená na kostičky a ještě krátce podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Vypečenou šťávu slijeme a vmícháme do ní smetanu a hořčici. Omáčku ještě za stálého míchání povaříme a nakonec do ní vmícháme dušené houby.
  4. Tato vynikající houbová omáčka nám nejlépe chutná s kuřecím masem a rýží.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaná prsíčka s pikantní omáčkou

Grilovaná prsíčka s pikantní omáčkou

Když čekám přátele, hodím na gril maso. Kristýna Boráková, Kopřivnice
Vaříme express /17.08.16
Nudle po čínsku

Nudle po čínsku

Rychlé jídlo, které u nás právě ‚‚frčí‘‘.

Jarka Hromádková, Mělník

Vaříme express /28.12.15
Klobása s hrachovou kaší

Klobása s hrachovou kaší

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /11.03.19
Pomazánka z krabích tyčinek

Pomazánka z krabích tyčinek

Tato pomazánka je rychlá a dobrá.
Rostislav Kokeš, Bruntál
Vaříme express /28.02.10
Minutkový losos s paprikovými vločkami

Minutkový losos s paprikovými vločkami

Paprikové vločky jsou nahrubo drcené sušené papriky.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /15.09.15
Zapečené brambory se zakysanou smetanou

Zapečené brambory se zakysanou smetanou

Švagrův nejlepší recept...a pochutná si celá rodina.

Jitka Haldová, Hostivice

Vaříme express /29.05.13
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama