Lucie Dobešová, Beroun
Ingredience
- 1 pudink
- 500 ml mléka
- cukr na pudink
- 500 g listového těsta
- 150 g másla
- 1 vejce
- podle chuti čerstvý rybíz
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pudink uvaříme podle návodu na obale. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo.
-
Z listového těsta vyválíme plát o síle 3 mm, který rozkrájíme rádýlkem na 16 obdélníků, pomažeme rozšlehaným vejcem a každý kousek 6x ozdobně prokrojíme nožem.
-
Rozpálíme troubu na 220 °C. Listové obdélníky dáme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby péct asi na 10 minut.
-
Poté vyndáme a necháme vychladnout. Slepíme vždy dva obdélníky připraveným krémem z pudinku, do kterého ještě vmícháme rybíz.