Reklama
Pstruh na víně
Fotogalerie:

Pstruh na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bylinky, máslo a víno – základ dobrého jídla.

David Trávníček, Ústí nad Orlicí

Ingredience

  • 2-3 pstruzi
  • trocha soli
  • 1 hrst nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, libeček, tymián, rozmarýn apod.)
  • 1 biocitron
  • kousek másla
  • trocha suchého bílého vína

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Pstruhy vykucháme, očistíme, osolíme uvnitř i vně a do břišních dutin vložíme hrst nasekaných čerstvých bylinek a dílky neoloupaného biocitronu.

  2. Vložíme je do pekáče, poklademe máslem a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, až maso půjde snadno oddělit vidličkou. Během pečení pstruhy podléváme vínem. Podáváme je s orestovanými bramborami.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelníky

Zelníky

Bezva svačinka plná vitaminů. Monika Stejskalová, Horní Brašov
Vaříme express /04.02.14
Krůtí srdce na kmínu s kapií

Krůtí srdce na kmínu s kapií

Pokrm z vnitřností a opravdu výborný.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /19.03.12
Zapečená rychlovka

Zapečená rychlovka

Mozzarella a rajčata – to je pro mě nejjemnější a nejdelikátnější kombinace chutí....
Vaříme express /11.08.08
Rybí fondue

Rybí fondue

Souprava na fondue se dá využít různými způsoby.

Hana Sladká, Zlín

Vaříme express /13.06.15
Plněné buřtíky

Plněné buřtíky

Špekáčky nemusejí být jen opečené u ohýnku.
Pavla Kupcová,
Statenice
Vaříme express /16.01.11
Zeleninové brambory

Zeleninové brambory

Jsou super s kyselou okurkou.

Jitka Koukolová, Šaratice

Vaříme express /03.02.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama