Reklama
Pstruh na víně
Fotogalerie:

Pstruh na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bylinky, máslo a víno – základ dobrého jídla.

David Trávníček, Ústí nad Orlicí

Ingredience

  • 2-3 pstruzi
  • trocha soli
  • 1 hrst nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, libeček, tymián, rozmarýn apod.)
  • 1 biocitron
  • kousek másla
  • trocha suchého bílého vína

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Pstruhy vykucháme, očistíme, osolíme uvnitř i vně a do břišních dutin vložíme hrst nasekaných čerstvých bylinek a dílky neoloupaného biocitronu.

  2. Vložíme je do pekáče, poklademe máslem a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, až maso půjde snadno oddělit vidličkou. Během pečení pstruhy podléváme vínem. Podáváme je s orestovanými bramborami.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šátečky s náplní

Šátečky s náplní

Niva dodá brokolici potřebnou pikantnost. Zatím to každému moc chutnalo. Sylva ...
Vaříme express /25.02.15
Milánská pomazánka

Milánská pomazánka

Skvělá svačina.

Jana Haneková, Poděbrady

Vaříme express /25.04.16
Slané koláčky

Slané koláčky

Je to jednoduché pohoštění k vínu.
Přemysl Veselý, Praha
Vaříme express /10.10.08
Rychlé rizoto

Rychlé rizoto

Není sice úplně pravé, ale chutná výborně.
Martina Žejdlíková, Teplice
Vaříme express /19.10.09
Zapečené cibulky v bešamelu se šunkou

Zapečené cibulky v bešamelu se šunkou

Pokud dáváš přednost zdravým a lehkým jídlům, doporučuji tento recept. Cibulky jsou ...
Vaříme express /14.06.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu