Jako přílohu podávám brambory.
Karel Kroupa, Praha
Ingredience
- 1/2 kapusta
- trocha soli
- 100 g pikantní klobása
- 2 cibule
- 4 kuřecí řízky
- 50 g máslo
- koření "Zlaté kuře"
- 5 stroužků česnek
- 2 vejce
- 200 ml mléko
- trocha majoránky
- trocha strouhanky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kapustu nakrájíme a uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme. Do pekáčku dáme nakrájenou klobásu, na ni kolečka cibule a přidáme maso s kouskem másla. Posypeme je kořením „Zlaté kuře“ a dáme péct.
-
Mezitím smícháme kapustu s česnekem, nakrájenou druhou cibulí, vejci, mlékem, majoránkou a strouhankou. Po 15 minutách maso zakryjeme kapustovým těstem a dáme na 20 minut dopéct.