Reklama
Pórkový závin se slaninkou
Fotogalerie:

Pórkový závin se slaninkou

Ludmila Hladíková

Slaný
Listové těsto se dá naplnit všemi možnými druhy náplní. Pórková vůbec není špatná.
Ludmila Hladíková, Slaný

Ingredience

  • 1 balení těsto listové
  • dle potřeby mouka hladká
  • 2 pórek
  • 2 lžíce olej olivový
  • 150 g bok vepřový paprikový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 vejce
  • na posypání semínka sezamová

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát. Pórky omyjeme a bílé i zelené části nakrájíme na tenká kolečka.
  2. Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájený pórek a podusíme ho asi 5–10 minut. Paprikový bok nakrájíme na kousky a přidáme k pórku. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Pórkovou směs necháme vychladnout, poté rozložíme na plát těsta a zarolujeme.
  4. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v troubě při 180  °C asi 45 minut.
     
    TIP: Kdo nemá rád paprikový bok nebo slaninu, může použít šunku nebo libové uzené maso.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zlatá kuřecí stehýnka

Zlatá kuřecí stehýnka

Křupavá pikantní pochoutka. Klára Heřmánková, Hradec Králové
Vaříme express /15.10.16
Zapečené bramborové noky

Zapečené bramborové noky

Jemné, smetanové, ale i pikantní chuťové pohlazení.

Eliška Fuljerová, Doksy

Vaříme express /07.12.12
Salát z krabích tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Jestli budeš někdy přemýšlet o rychlém pohoštění, rozhodně vsaď na tenhle ...
Vaříme express /10.10.08
Žampiony s vinnou klobásou

Žampiony s vinnou klobásou

Já k nim dělám bramborovou kaši.

Vlaďka Smutná, Klatovy

Vaříme express /10.10.16
Paštika v hráškovém župánku

Paštika v hráškovém župánku

Paštiku můžeme v kuchyni použít i jinak, než ji jen namazat na pečivo.
...
Vaříme express /23.12.11
Babiččina pizza

Babiččina pizza

Posílám recept na fantastickou pizzu z listového těsta, kterou jsem vytvořil úplně sám...

Vaříme express /14.01.15
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama