Reklama
Pórkový krém s křepelčími vejci
Fotogalerie:

Pórkový krém s křepelčími vejci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tato lahodná krémová polévka se může jíst i samotná, já k ní nejraději podávám ještě tmavé bagetky.

Šárka Hadrbolcová, Rychnov nad Kněžnou

Ingredience

  • 2 pórky
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • špetka muškátového oříšku
  • podle potřeby sůl a pepř
  • pár kapek worcesterské omáčky
  • 8 křepelčích vajíček
  • 4 tmavé bagety
  • na ozdobu řeřicha a polníček

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Pórky omyjeme a bílé i zelené části nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, pórek na něm orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme studeným zeleninovým vývarem. Polévku vaříme za občasného míchání asi 15 minut, pak ji rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a worcesterskou omáčkou. Mezitím uvaříme vejce, oloupeme je a překrojíme na poloviny.

  2. Každou porci polévky ozdobíme vejci, polníčkem a řeřichou. Podáváme s čerstvou bagetou.

Tip redakce

Křepelčí vejce jsou v pokrmech i samotná lahůdkou – vařením nahniličko či natvrdo získávají skvělou jemnou chuť. Hodí se i do marinád, aspiků nebo salátů.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné hřebeny

Plněné hřebeny

Máme je rádi k večeři! Eva Výtisková, Turnov
Vaříme express /09.03.09
Pečené baby kuřátko

Pečené baby kuřátko

Grenaille jsou brambory pěstované v rašelině a chutnají po kaštanech.

...

Vaříme express /21.09.17
Uzené maso s medovým přelivem a s hráškem

Uzené maso s medovým přelivem a s hráškem

Zkusila jsem uzené s hrachem v trochu jiné podobě. Bylo vynikající, určitě ho ...
Vaříme express /14.09.10
Sýrové kuličky se šunkou

Sýrové kuličky se šunkou

Jsou vhodné jako ozdoba studených mís, ale mohou být i rychlou večeří.
Helena Macková,...
Vaříme express /19.12.11
Šunkovo-sýrový štrúdl

Šunkovo-sýrový štrúdl

Jako pohoštění k vínu je dokonalý.

Andrea Vařechová, Hradec Králové

Vaříme express /13.05.16
Kovbojské fazole

Kovbojské fazole

Zahřejí i v největší nepohodě.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /29.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu