Reklama
Pórkový koláč se slaninou
Fotogalerie:

Pórkový koláč se slaninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept na každý den

Podle receptu Jarmily Krtičkové z Břeclavi



Ingredience

  • 100  g anglické slaniny (plátky)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 pórek
  • 1 balení listového těsta
  • 2 vejce
  • 250  ml smetany ke šlehání
  • trocha soli a pepře
  • 150  g goudy
  • špetka tymiánu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na menší proužky a osmahneme na lžíci oleje.

  2. krok2

    Přidáme nakrájený pórek a společně restujeme 5 minut. Listové těsto rozválíme a vložíme do olejem vymazané formy a na několika místech propícháme vidličkou. Na dno rozprostřeme připravený pórek se slaninou.

  3. krok3

    V misce rozšleháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme, přimícháme nahrubo nastrouhaný sýr a ochutíme tymiánem. Touto směsí koláč zalijeme.

  4. Pečeme v troubě rozehřáté na 190 °C po dobu 20 minut dozlatova. Můžeme podávat teplý i studený.

Tip redakce

Pro odlehčenou variantu nahraď slaninu šunkou.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tekuté tvarůžky

Tekuté tvarůžky

Nezralé tvarůžky dej na pár dnů na teplé místo. Lukáš Uher, Brno
Vaříme express /09.11.10
Keksy s pomazánkou a hroznovým vínem

Keksy s pomazánkou a hroznovým vínem

Mám ráda, když je rychle hotovo.

Anna Šteflová, Praha

Vaříme express /29.12.14
Kuřátko v brokolicové lázni

Kuřátko v brokolicové lázni

Druhy koření si klidně vyber podle sebe.

Iveta Zemková, Olšany u Prostějova

Vaříme express /17.06.16
Jiřinčiny zelíčkovo–sýrové karbanátky

Jiřinčiny zelíčkovo–sýrové karbanátky

Nejlepší jsou ještě teplé, protože sýr se krásně roztéká.
Jiřina ...
Vaříme express /17.03.10
Těstoviny s kuřetem a brokolicí

Těstoviny s kuřetem a brokolicí

Chutnají teplé i studené.

Jana Karásková, Sokolov

Vaříme express /02.10.12
Tvarohová bábovka s ovocem

Tvarohová bábovka s ovocem

Lehký dezert, po kterém nepřibereš.

Lenka Machová, Litomyšl

Vaříme express /20.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu