Reklama
Pórkový koláč s kozím sýrem
Fotogalerie:

Pórkový koláč s kozím sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdena Rychtářová, Vsetín

Ingredience

  • 1 plát listového těsta na pečicím papíře
  • 2 pórky
  • 250 ml smetany
  • 4 vejce
  • podle chuti sůl a pepř
  • 200 g čerstvého kozího sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto rozbalíme a na všech stranách odřízneme asi 1cm okraj. Kraje těsta potřeme vodou a z odkrojených kousků vytvoříme zvýšený okraj. Těsto přesuneme na plech.

  2. Pórek omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a nasypeme na těsto. Smetanu rozšleháme s vejci, osolíme a opepříme. Směs nalijeme na pórek a koláč posypeme kousky kozího sýra. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Hotový koláč necháme zchladnout a nakrájíme.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborovo-pórková  polévka se sýrem

Bramborovo-pórková polévka se sýrem

V lehčí variantě vynecháme slaninu. Zdena Uriková, Poděbrady
Vaříme express /06.10.16
Jablíčková játra

Jablíčková játra

Výborná variace na téma játra.
Hana Doležalová, Třebíč
Vaříme express /27.05.10
Šunkové závitky s mozzarellou

Šunkové závitky s mozzarellou

David Holeček, Český Těšín

Vaříme express /05.03.18
Kuřecí s bylinkovým máslem a šťouchanými brambory

Kuřecí s bylinkovým máslem a šťouchanými brambory

Bylinkové máslo je skvělé nejen na mase, ale i namazané na kousku bagetky.

Andrea ...

Vaříme express /19.09.17
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu