Reklama
Pórková polévka s ředkvičkami
Fotogalerie:

Pórková polévka s ředkvičkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připravená během chvilky.

Jitka Chlumecká, Odry

Ingredience

  • 200 g pórek
  • 50 ml olej
  • trocha hladké mouky
  • 1 l voda
  • 2 kostky slepičí bujon Maggi Ze zahrádky
  • 200 ml 20% smetana
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř podle chuti
  • ředkvičky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, na oleji lehce osmahneme, zasypeme moukou a rozmícháme. Tento základ zalijeme vodou, metličkou dobře rozmícháme a přivedeme k varu. 

  2. Polévku dochutíme bujonem a špetkou muškátového oříšku a podle potřeby dosolíme a opepříme. Zjemníme smetanou a provaříme. Ozdobíme nasekanými ředkvičkami.

Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelín v kuskusové krustě

Hermelín v kuskusové krustě

Podle receptu Radany Nouzákové Radana Nouzáková, manažerka inzerceMá na starosti prodej ...
Vaříme express /22.04.18
Zapečená rychlovka

Zapečená rychlovka

Mozzarella a rajčata – to je pro mě nejjemnější a nejdelikátnější kombinace chutí....
Vaříme express /11.08.08
Kotlety na smetaně

Kotlety na smetaně

Rychlý slavnostnější oběd, můžeme podávat se salátem.

Lucie Kirschnerová, Praha

Vaříme express /16.03.12
Toasty s grilovanou zeleninou

Toasty s grilovanou zeleninou

Dobře okořeněná grilovaná zeleninka, to je pochoutka! A když se k ní přidá ...

Vaříme express /17.09.15
Kukuřičný salát s krkovičkou

Kukuřičný salát s krkovičkou

Je rychle hotový, správné koření z něj udělá opravdovou lahůdku.

Markéta ...

Vaříme express /30.12.12
Vepřový plátek s vajíčky

Vepřový plátek s vajíčky

Rychle a chutně na stůl.

Aneta Zahradníková, Rychnov nad Kněžnou

Vaříme express /24.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu