Reklama
Pórek se slaninou a sýrem
Fotogalerie:

Pórek se slaninou a sýrem

Gabriela Firstová

Praha
Mikrovlnnou troubu používáme tak jako většina domácností spíše na ohřívání jídla. Je to škoda, dá se v ní připravit mnoho dobrot – a hlavně rychle.
Gabriela Firstová, Praha

Ingredience

  • 2 ks pórek
  • 100 g sýr plátkový
  • 100 g slanina anglická
  • dle chuti sůl a pepř podle chuti
  • sůl a pepř podle chuti
  • máslo dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pórky opláchneme, očistíme a nakrájíme na širší špalíčky.
  2. krok2 Ze špalíčků odstraníme část vnitřku, abychom získali prostor k plnění.
  3. krok3 Plátky sýra společně s plátky anglické slaniny pokrájíme tak, aby se daly zasunout do připravených pórkových špalíčků. Ty potom plníme vždy plátkem anglické slaniny obaleným v sýru.
  4. Naplněné pórkové špalíčky vyskládáme do nádoby vhodné pro vaření v mikrovlnné troubě. Navrch položíme pár tenkých plátků másla a vše lehce podlijeme troškou vody. Na povrchu posypeme solí a pepřem.
  5. Nádobu vložíme do mikrovlnné trouby a na plný výkon vaříme zhruba 8–10 minut. Dobu vaření bychom měli průběžně kontrolovat a popřípadě prodloužit či zkrátit.

    TIP: Jako příloha se k tomuto jídlu nejlépe hodí opečený toastový chléb, můžeš ho namazat bylinkovým máslem. Stejným způsobem můžeš plnit i menší rajčata nebo papriky. Když je doplníš pikantním dipem, večeře bude na jedničku.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerová omáčka

Celerová omáčka

Hodí se k hovězímu nebo plátku sekané. Eva Přecechtělová, Chropyně
Vaříme express /01.03.16
Vaječný koláč se slaninou

Vaječný koláč se slaninou

Vydatná pochoutka, výborná s pivem nebo s vínem.

Iva Dvorská, Jičín

Vaříme express /07.03.15
Kapsy plněné uzeným masem

Kapsy plněné uzeným masem

Není těžké je udělat, budou raz dva na stole a hodí se k zakousnutí, kdykoli čekáš ...

Vaříme express /09.03.13
Chřest v palačince

Chřest v palačince

Chřest si žádný rok neodpustím, je to lahodná zelenina.

Dana Dvořáková, Zlín

Vaříme express /15.04.17
Panenka se zimním salátem

Panenka se zimním salátem

Hana Markusová,

Zlín

Vaříme express /07.01.18
Čertův pikantní mls

Čertův pikantní mls

Bohuslava Čeganová, Ostrava-Poruba

Vaříme express /22.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu