Reklama
Pórek se slaninou a sýrem
Fotogalerie:

Pórek se slaninou a sýrem

Gabriela Firstová

Praha
Mikrovlnnou troubu používáme tak jako většina domácností spíše na ohřívání jídla. Je to škoda, dá se v ní připravit mnoho dobrot – a hlavně rychle.
Gabriela Firstová, Praha

Ingredience

  • 2 ks pórek
  • 100 g sýr plátkový
  • 100 g slanina anglická
  • dle chuti sůl a pepř podle chuti
  • sůl a pepř podle chuti
  • máslo dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pórky opláchneme, očistíme a nakrájíme na širší špalíčky.
  2. krok2 Ze špalíčků odstraníme část vnitřku, abychom získali prostor k plnění.
  3. krok3 Plátky sýra společně s plátky anglické slaniny pokrájíme tak, aby se daly zasunout do připravených pórkových špalíčků. Ty potom plníme vždy plátkem anglické slaniny obaleným v sýru.
  4. Naplněné pórkové špalíčky vyskládáme do nádoby vhodné pro vaření v mikrovlnné troubě. Navrch položíme pár tenkých plátků másla a vše lehce podlijeme troškou vody. Na povrchu posypeme solí a pepřem.
  5. Nádobu vložíme do mikrovlnné trouby a na plný výkon vaříme zhruba 8–10 minut. Dobu vaření bychom měli průběžně kontrolovat a popřípadě prodloužit či zkrátit.

    TIP: Jako příloha se k tomuto jídlu nejlépe hodí opečený toastový chléb, můžeš ho namazat bylinkovým máslem. Stejným způsobem můžeš plnit i menší rajčata nebo papriky. Když je doplníš pikantním dipem, večeře bude na jedničku.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Někdy je ještě před pečením okmínuji a osolím. Dagmar Slámová, Prostějov
Vaříme express /24.08.17
Surimi pomazánka s ředkvičkami

Surimi pomazánka s ředkvičkami

Tato pomazánka má hned několik výhod. Je nenáročná na připravu. Je celkem levná. ...

Vaříme express /07.07.13
Hlíva se špenátem

Hlíva se špenátem

Překvapí tě, jak dobře jde k sobě chuť obou hlavních surovin.

Mirka Zemanová, Jihlava

...
Vaříme express /11.12.12
Plněné žampionové kloboučky

Plněné žampionové kloboučky

Kdo má rád houby‚ tomu určitě tento recept zachutná.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Vaříme express /24.05.11
Krkovice s hlívou ústřičnou

Krkovice s hlívou ústřičnou

Hlíva příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu.

Petr Kamour, Havířov

Vaříme express /16.08.17
Drůbeží karbanátky s koriandrem

Drůbeží karbanátky s koriandrem

Zmizí ze stolu za pár minut.

Pavla Javůrková, Pardubice

Vaříme express /07.08.15
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama