Ingredience
- 2 ks pórek
- 100 g sýr plátkový
- 100 g slanina anglická
- dle chuti sůl a pepř podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
- máslo dle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pórky opláchneme, očistíme a nakrájíme na širší špalíčky.
-
Ze špalíčků odstraníme část vnitřku, abychom získali prostor k plnění.
-
Plátky sýra společně s plátky anglické slaniny pokrájíme tak, aby se daly zasunout do připravených pórkových špalíčků. Ty potom plníme vždy plátkem anglické slaniny obaleným v sýru.
-
Naplněné pórkové špalíčky vyskládáme do nádoby vhodné pro vaření v mikrovlnné troubě. Navrch položíme pár tenkých plátků másla a vše lehce podlijeme troškou vody. Na povrchu posypeme solí a pepřem.
-
Nádobu vložíme do mikrovlnné trouby a na plný výkon vaříme zhruba 8–10 minut. Dobu vaření bychom měli průběžně kontrolovat a popřípadě prodloužit či zkrátit.
TIP: Jako příloha se k tomuto jídlu nejlépe hodí opečený toastový chléb, můžeš ho namazat bylinkovým máslem. Stejným způsobem můžeš plnit i menší rajčata nebo papriky. Když je doplníš pikantním dipem, večeře bude na jedničku.