Ivana Černá, Praha
Ingredience
- 6 větších brambor
- podle potřeby hrubá sůl
- olej
- ajvar nebo harissa
- ostrý kečup
- dle chuti chorizo uzenina
- 1 nastrouhaná mozzarella
- podle chuti koření
- petrželka nebo jarní cibulka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory omyjeme, neloupeme, pokrájíme na širší plátky, osolíme hrubou solí a vložíme na plech s pečicím papírem, který jsme pokapali olejem. Bramborami vytřeme pečicí papír, aby byly od oleje, a pečeme cca 6 minut v programu „gril“ dozlatova.
-
Pak potřeme plátky brambor ostrou směsí z harissy nebo (ajvaru) a kečupu.
-
Posypeme nakrájenými kousky chorizo salámu. Zapečeme pod grilem dalších 5 minut.
-
Nakonec posypeme strouhanou mozzarellou a libovolným kořením. Vrátíme do trouby na tak dlouho, dokud se sýr nerozteče. Posypeme petrželkou a ihned podáváme.