Reklama
Pomazánka z řepy a křenu
Fotogalerie:
 

Pomazánka z řepy a křenu

Katka Horčicová

Praha
Tato pomazánka je nejlepší v tom, že má úžasnou pikantní a osvěžující chuť. Navíc neohrozí linii. A vůbec nevadí, že se při přípravě trochu ušpiníte. Výsledek za to opravdu stojí.
Katka Horčicová, Praha

Ingredience

  • 4 řepa červená
  • 100 g křen
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce majonéza
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 citrón
  • snítka petržel
  • 4-5 rohlíky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Červenou řepu uvaříme doměkka, vodu slijeme.
  2. krok2 Pak řepu oloupeme a nastrouháme na hrubé straně struhadla.
  3. krok3 Křen omyjeme, zbavíme vrchní slupky a nastrouháme najemno, přidáme k řepě a dobře promícháme.
  4. krok4 Ochutíme cukrem, solí, bílým pepřem a čerstvou šťávou z půlky citronu. Přidáme majonézu (nejlépe light), která vše krásně zjemní a propojí chutě. Promícháme.
  5. Podáváme na toastech z bílých rohlíků, dozdobené kouskem citronu a čerstvé zelené petrželky.

    TIP: Ještě před strouháním řepy si nejprve připravíme gumové rukavice, starší utěrku, plastové prkénko a skleněnou misku. Červená řepa má totiž velice silný pigment – obarví vše, co s ní přijde do styku.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Podzimní chilli

Podzimní chilli

Bez přidání klobásky si pochutná i vegetarián. Andrea Nowaková, Bohumín-Záblat
Vaříme express /01.09.17
Sedlácké těstoviny

Sedlácké těstoviny

Jsou zdravé a navíc hned hotové.
Eva Fryšarová, Benešov
Vaříme express /12.11.09
Listový salát s pečeným masem

Listový salát s pečeným masem

Eva Čermáková, Most

Vaříme express /15.03.18
Blesková polévka

Blesková polévka

Vždy mě zachrání, když nevím, co vařit.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /28.10.13
Lahodné jednohubky

Lahodné jednohubky

Jednoduchý recept na občerstvení‚ které ti určitě zachutná.
Michaela Horáková, ...
Vaříme express /03.02.11
Liškové špagety

Liškové špagety

Vhodné i pro lidi, kteří nemohou smetanu. Sojanéza má trochu hustší konzistenci, je ...

Vaříme express /17.10.14
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama