Ingredience
- 4 řepa červená
- 100 g křen
- 1 lžíce cukr krupice
- 2 lžíce majonéza
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 1 citrón
- snítka petržel
- 4-5 rohlíky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Červenou řepu uvaříme doměkka, vodu slijeme.
-
Pak řepu oloupeme a nastrouháme na hrubé straně struhadla.
-
Křen omyjeme, zbavíme vrchní slupky a nastrouháme najemno, přidáme k řepě a dobře promícháme.
-
Ochutíme cukrem, solí, bílým pepřem a čerstvou šťávou z půlky citronu. Přidáme majonézu (nejlépe light), která vše krásně zjemní a propojí chutě. Promícháme.
-
Podáváme na toastech z bílých rohlíků, dozdobené kouskem citronu a čerstvé zelené petrželky.
TIP: Ještě před strouháním řepy si nejprve připravíme gumové rukavice, starší utěrku, plastové prkénko a skleněnou misku. Červená řepa má totiž velice silný pigment – obarví vše, co s ní přijde do styku.