Reklama
Pomazánka z grilované kapie
Fotogalerie:

Pomazánka z grilované kapie

Jiřina Kamasová

Praha
Osvěžující svačinka či večeře.
Jiřina Kamasová, Praha

Ingredience

  • 4 kapie
  • 4 lžíce olej olivový
  • 200 g lučina
  • špetka sůl
  • 1 lžíce ocet balsamikový
  • 3 střední bageta
  • 1 snítka bazalka
  • na ozdobu kapie

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kapie omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Potřeme je olejem a na grilovací pánvi grilujeme z obou stran asi 8–10 minut. Hotové, ještě horké kapie pokapeme balzamikovým octem, který zvýrazní jejich chuť.
  2. Lučinu rozetřeme vidličkou se solí, papriku pokrájíme na malé kousky a vše smícháme dohromady.
  3. Bagetky pokrájíme na plátky a pomazánku pomocí vidličky natřeme. Nakonec ozdobíme kolečky čerstvé kapie a několika lístky bazalky.

    TIP: Pomazánku můžeš zpestřit i jinou grilovanou zeleninou, například cuketou, lilkem, ale i cibulí. Pokud nemáš k dispozici gril, můžeš papriky upéct ve vymazané zapékací míse.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky se sýrem

Palačinky se sýrem

Zkus můj netradiční postup na slané palačinky. Vlaďka Míková, Písek
Vaříme express /06.03.09
Snadná směs s králičím

Snadná směs s králičím

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /12.03.18
Svěží okurková polévka s mátou

Svěží okurková polévka s mátou

Zchladí a zasytí

Podle receptu Hany Sedliské z Klatov

Vaříme express /28.07.18
Okouník na pórkové slámě

Okouník na pórkové slámě

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /03.03.18
Smetanové těstoviny s listovým špenátem a mandlemi

Smetanové těstoviny s listovým špenátem a mandlemi

Z čerstvého špenátu je to ještě lepší.

Monika Kupcová, Olomouc

Vaříme express /13.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu