Reklama
Pomazánka z grilované kapie
Fotogalerie:

Pomazánka z grilované kapie

Jiřina Kamasová

Praha
Osvěžující svačinka či večeře.
Jiřina Kamasová, Praha

Ingredience

  • 4 kapie
  • 4 lžíce olej olivový
  • 200 g lučina
  • špetka sůl
  • 1 lžíce ocet balsamikový
  • 3 střední bageta
  • 1 snítka bazalka
  • na ozdobu kapie

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kapie omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Potřeme je olejem a na grilovací pánvi grilujeme z obou stran asi 8–10 minut. Hotové, ještě horké kapie pokapeme balzamikovým octem, který zvýrazní jejich chuť.
  2. Lučinu rozetřeme vidličkou se solí, papriku pokrájíme na malé kousky a vše smícháme dohromady.
  3. Bagetky pokrájíme na plátky a pomazánku pomocí vidličky natřeme. Nakonec ozdobíme kolečky čerstvé kapie a několika lístky bazalky.

    TIP: Pomazánku můžeš zpestřit i jinou grilovanou zeleninou, například cuketou, lilkem, ale i cibulí. Pokud nemáš k dispozici gril, můžeš papriky upéct ve vymazané zapékací míse.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkový koláč se slaninou

Pórkový koláč se slaninou

Recept na každý den Podle receptu Jarmily Krtičkové z Břeclavi...
Vaříme express /24.03.20
Nesmažený sýr

Nesmažený sýr

Neroztéká se, nepřipaluje, je rychle hotový a moc dobrý.
Otta Plášek, Brno
Vaříme express /09.11.10
Avokádový dip s majonézou

Avokádový dip s majonézou

Je výtečný k masu i k opékaným klobásám.

Irena Šedivá, Rokycany

Vaříme express /26.07.16
Závin s ostrou chutí chilli

Závin s ostrou chutí chilli

Oregano tě přenese do slunné Itálie.

Zdeňka Vítová, Liberec

Vaříme express /17.02.15
Kovbojské fazole

Kovbojské fazole

Zahřejí i v největší nepohodě.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /29.01.13
Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Skvělé karbanátky připravené z rybího masa, které obohatí zaběhnutý jídelníček.

...

Vaříme express /23.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu