Ingredience
- 4 kapie
- 4 lžíce olej olivový
- 200 g lučina
- špetka sůl
- 1 lžíce ocet balsamikový
- 3 střední bageta
- 1 snítka bazalka
- na ozdobu kapie
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kapie omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Potřeme je olejem a na grilovací pánvi grilujeme z obou stran asi 8–10 minut. Hotové, ještě horké kapie pokapeme balzamikovým octem, který zvýrazní jejich chuť.
-
Lučinu rozetřeme vidličkou se solí, papriku pokrájíme na malé kousky a vše smícháme dohromady.
-
Bagetky pokrájíme na plátky a pomazánku pomocí vidličky natřeme. Nakonec ozdobíme kolečky čerstvé kapie a několika lístky bazalky.
TIP: Pomazánku můžeš zpestřit i jinou grilovanou zeleninou, například cuketou, lilkem, ale i cibulí. Pokud nemáš k dispozici gril, můžeš papriky upéct ve vymazané zapékací míse.