Rychlé, výborné a levné.
Alena Severová, Týn nad Bečvou
Ingredience
- větší hrst červená čočka
- 1 menší mrkev
- pórek nebo cibulka
- menší kousek celer
- 1 lžička horčice
- 1 lzička olivový olej
- pepř, sůl a trocha majoránky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Červenou čočku uvaříme podle návodu. Mezitím si na pánvi do zlatova zpěníme pórek (cibulku), dále na hrubo nastrouhanou mrkev a celer.
-
Uvařenou čočku podle potřeby scedíme, dáme do misky, dále přidáme zeleninu z pánve, lžičku hořčice a oleje. Rozmixujeme dohladka a nakonec dochutíme kořením.
-
Podáváme po vychladnutí na celozrnné pečivo nebo tousty. Podle chuti můžeme ozdobit ledovým salátem, pažitkou či rajčátkem.