Reklama
Pomazánka z červené čočky
Fotogalerie:

Pomazánka z červené čočky

Alena Severová
Alena Severová
Týn Nad Bečvou

Rychlé, výborné a levné.

Alena Severová, Týn nad Bečvou

Ingredience

  • větší hrst červená čočka
  • 1 menší mrkev
  • pórek nebo cibulka
  • menší kousek celer
  • 1 lžička horčice
  • 1 lzička olivový olej
  • pepř, sůl a trocha majoránky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Červenou čočku uvaříme podle návodu. Mezitím si na pánvi do zlatova zpěníme pórek (cibulku), dále na hrubo nastrouhanou mrkev a celer.

  2. Uvařenou čočku podle potřeby scedíme, dáme do misky, dále přidáme zeleninu z pánve, lžičku hořčice a oleje. Rozmixujeme dohladka a nakonec dochutíme kořením.  
  3. Podáváme po vychladnutí na celozrnné pečivo nebo tousty. Podle chuti můžeme ozdobit ledovým salátem, pažitkou či rajčátkem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda
Vaříme express /18.06.18
Svěží okurková polévka s mátou

Svěží okurková polévka s mátou

Zchladí a zasytí

Podle receptu Hany Sedliské z Klatov

Vaříme express /28.07.18
Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Ideální večeře nebo svačinka pro celou rodinu. Je hotová za chviličku.
Ivana ...
Vaříme express /14.06.11
Jatýrka na jehle

Jatýrka na jehle

Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /30.06.18
Smetanový dort s jahodami

Smetanový dort s jahodami

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /01.06.18
Játra ve vajíčkovém kabátku

Játra ve vajíčkovém kabátku

Dobrá večeře – a navíc hotová za chvilku.

Edita Ryšavá, Jindřichův Hradec

...
Vaříme express /13.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu