Reklama
Polévka s pohankou
Fotogalerie:

Polévka s pohankou

Dana Urbánová
Dana Urbánová
Letovice

Zdravá a chutná polévka. Pohanka nám polévku přirozeně zahustí.

Dana Urbánová, Letovice

Ingredience

  • 2,5 l voda
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 2 ks brambory
  • 4 lžíce pohanka
  • podle chuti sůl a pepř
  • petrželová nať

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme vodu a na malé kousky nakrájenou petržel, mrkev a brambory. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  2. Když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní propranou pohanku a ještě asi 10 minut vaříme do měkka. Nakonec přidáme do polévky čerstvou nebo sušenou petrželovou nať. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hamburger

Hamburger

Výborná svačina, která nám moc chutná. Lucie Dlouhá, Říčany
Vaříme express /15.11.13
Slepice po šumavsku

Slepice po šumavsku

Velmi levné

Slepice po šumavsku

Vaříme express /15.02.18
Letní papriky

Letní papriky

Příprava tohoto jídla je rychlá, za pár minut vznikne neuvěřitelně osvěžující ...
Vaříme express /20.08.08
Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Barbora Waldmanová, Tanvald

Vaříme express /01.10.18
Houbová pomazánka

Houbová pomazánka

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /01.07.18
Makrela s křenem

Makrela s křenem

Je výborná na stůl k vínu.

Iveta Bílková, Kroměříž

Vaříme express /23.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu