Reklama
Polévka s pohankou
Fotogalerie:

Polévka s pohankou

Dana Urbánová
Dana Urbánová
Letovice

Zdravá a chutná polévka. Pohanka nám polévku přirozeně zahustí.

Dana Urbánová, Letovice

Ingredience

  • 2,5 l voda
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 2 ks brambory
  • 4 lžíce pohanka
  • podle chuti sůl a pepř
  • petrželová nať

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme vodu a na malé kousky nakrájenou petržel, mrkev a brambory. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  2. Když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní propranou pohanku a ještě asi 10 minut vaříme do měkka. Nakonec přidáme do polévky čerstvou nebo sušenou petrželovou nať. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červený meloun v těstíčku

Červený meloun v těstíčku

Touhle delikatesou své hosty mile překvapíš. Irena Zelenková, Rakovník
Vaříme express /08.06.13
Grilovaný plněný hermelín s oreganem

Grilovaný plněný hermelín s oreganem

Speciality z grilu si dopřávám i v zimě.

Daniel Svátek, Pardubice

Vaříme express /25.03.16
Grilovaná paprika s mletým masem

Grilovaná paprika s mletým masem

Okusila jsem ji v Bulharsku a teď ji dělám i doma.
JanaŠvamberková, ...
Vaříme express /29.05.13
Rajčátkový koláč

Rajčátkový koláč

Dělám ho ráda, je hned hotový.
Dagmar Dvořáková, Písek
Vaříme express /17.11.14
Pivovarská bašta s pórkem

Pivovarská bašta s pórkem

Pivo dodá specifickou chuť, maso je příjemně šťavnaté.

Marcela Kaněrová, Náchod

Vaříme express /16.02.13
Cuketa v karí těstíčku

Cuketa v karí těstíčku

Úrodu máme letos velkou, tak přemýšlím, co s nimi.

Květa Kroupová, Praha


Vaříme express /01.01.16
 

Nejnovější

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín
Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
Roláda z mořské štiky a lososa

Roláda z mořské štiky a lososa

Lehké a zdravé

Vlaďka Suchá, Orlová

Všehochuť /15.08.18
Tyrolské rösti

Tyrolské rösti

Nemáš hřiby? Vař s hlívou!

Podle receptu Zdeňky Trhalové z Karlových Varů


Všehochuť /15.08.18
Kuřecí rolka se sýrem, šunkou a pomeranči
Všehochuť /15.08.18
Jablečný dort se šlehačkou

Jablečný dort se šlehačkou

Sveží a jemný

Podle receptu Heleny Gregorové z Blanska

Sladký život /15.08.18
Utajené knedlíky

Utajené knedlíky

Hana Šátralová, Praha

Za pár korun /14.08.18
Masová směs se slaninou

Masová směs se slaninou

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /14.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama