Reklama
Polévka s pohankou
Fotogalerie:

Polévka s pohankou

Dana Urbánová
Dana Urbánová
Letovice

Zdravá a chutná polévka. Pohanka nám polévku přirozeně zahustí.

Dana Urbánová, Letovice

Ingredience

  • 2,5 l voda
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 2 ks brambory
  • 4 lžíce pohanka
  • podle chuti sůl a pepř
  • petrželová nať

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme vodu a na malé kousky nakrájenou petržel, mrkev a brambory. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  2. Když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní propranou pohanku a ještě asi 10 minut vaříme do měkka. Nakonec přidáme do polévky čerstvou nebo sušenou petrželovou nať. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zahradnická smaženice

Zahradnická smaženice

Babiččina výborná, zdravá smaženice nám vždy přijde k chuti. Zbyněk Polák, Most ...
Vaříme express /25.01.10
Opékané papriky

Opékané papriky

Pěstujeme si vlastní zeleninu.

Josef Kropáč, Třebíč

Vaříme express /19.06.17
Zapečený květák

Zapečený květák

Můžeme připravit i z mraženého květáku.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /20.11.12
Sýrové špalíčky

Sýrové špalíčky

Je to dobré, rychlé a levné jídlo.
Lenka Dohnalová, Říčany
Vaříme express /27.12.09
Černá omáčka

Černá omáčka

Nezapomenutelná chuť Vánoc mého dětství.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Vaříme express /24.11.16
Slaný štrůdl

Slaný štrůdl

Příprava štrůdlu je jednoduchá a rychlá a přitom výsledek vás určitě překvapí. ...

Vaříme express /22.02.13
 

Nejnovější

Rychlé zapečené brambory

Rychlé zapečené brambory

Marie Svobodová, Lysice
Za pár korun /27.05.18
Zapékaná těstovinová hnízda

Zapékaná těstovinová hnízda

Těstoviny milují všichni

Podle receptu Danuše Hronové z Berouna

Vaříme express /27.05.18
Pikantní polentová pizza

Pikantní polentová pizza

Vojtěch Vidrmann, Plzeň

Vaříme express /27.05.18
Kniha pohádek

Kniha pohádek

Pro šťastné konce

Podle receptu Daniely Vrané z Mimoně

Všehochuť /27.05.18
Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Všehochuť /27.05.18
Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /27.05.18
Broskvové řezy

Broskvové řezy

Podle receptu

Anny Dobešové z Prahy

Sladký život /27.05.18
Tvarůžkové zlaťouchy

Tvarůžkové zlaťouchy

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.18
Cuketová tornáda

Cuketová tornáda

Tereza Jahodová, Neratovice

Vaříme express /26.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama