Martina Táhlová, Ostrava
Ingredience
- KNEDLÍČKY:
- 300 g hovězího mletého masa
- dle potřeby sůl a pepř
- podle chuti čerstvý koriandr
- 2 lžíce oleje
- POLÉVKA:
- 4 lžíce oleje
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka sterilovaných loupaných rajčat
- 1 plechovka sterilované kukuřice
- 1 l hovězího vývaru
- dle potřeby sůl a pepř
- 2 jarní cibulky i s natí
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme masové knedlíčky. Mleté maso promícháme se solí, pepřem a nadrobno posekaným koriandrem. Vlhkýma rukama vytvarujeme knedlíčky o průměru 4 cm. Potřeme je olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut při 200 °C.
-
Na oleji osmahneme oloupanou pokrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Po chvilce přidáme slitá loupaná rajčata, slitou kukuřici i upečené masové kuličky. Vše zalijeme vývarem a dusíme ještě asi 15 minut.
-
Polévku dochutíme solí, pepřem a před podáváním vmícháme nakrájené jarní cibulky.