Podle receptu
Ivy Šnajdrové z Opavy
Ingredience
- 600 g hlívy ústřičné
- 2–3 stroužky česneku
- 2 šalotky
- 3 lžíce oleje
- kousek másla
- sůl, pepř, kmín
- POLENTA:
- 100 g instantní polenty
- 350 ml zeleninového vývaru
- 100 ml mléka
- 1 lžíce másla
- 50 g strouhaného parmazánu
- petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hlívu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme na tenké plátky a šalotky nadrobno.
-
Na oleji osmahneme postupně šalotku, česnek a houby.
-
Přidáme máslo, sůl, pepř a kmín a nakonec vhodíme hlívu. Restujeme do změknutí.
-
Polentu zalijeme vroucím vývarem a mlékem. Vaříme asi 3 minuty, přidáme kousek másla, vmícháme část strouhaného sýra, petrželku a necháme chvíli stát.
-
Na polentu rozložíme připravenou hlívu a posypeme ji zbylým sýrem.