Reklama
Pohankovo-drožďová polévka pro zahřátí
Fotogalerie:

Pohankovo-drožďová polévka pro zahřátí

Jiří Malec

Hradec Králové
V zimě dokáže příjemně zahřát.
Jiří Malec, Hradec Králové

Ingredience

  • 1 cibule
  • 20 g droždí
  • 5 lžic olej
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1/3 sáčku zelenina polévková
  • 3 lžíce vločky pohankové
  • 1 vejce
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji.
  2. Přidáme droždí, promícháme, necháme ho roztéct a zasypeme moukou.
  3. Osmahneme, zalijeme 1 l vody, přidáme zeleninu (nejlépe mochovská zeleninová směs), osolíme a 20 minut vaříme.
  4. Pak přidáme pohankové vločky, zamícháme, vlijeme rozšlehané vejce, necháme ještě 5 minut vařit a poté ihned podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Holandské koule

Holandské koule

Zdravější variantou je upéct koule v troubě. Sabina Holáková, Pardubice
Vaříme express /02.11.16
Pečená cuketa

Pečená cuketa

Absolutně jednoduché a opravdu výborné.

Květa Chlumecká, Mýto

Vaříme express /26.01.15
Naše oblíbená zeleninová rychlovka s rýží

Naše oblíbená zeleninová rychlovka s rýží

Anýz jídlo krásně provoní.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /28.01.15
Tofu nudle

Tofu nudle

Výborné jídlo nejen pro vegetariány.
Jidra Brendlová, Nová Paka
Vaříme express /17.05.11
Kuřecí prsíčka s chřestem

Kuřecí prsíčka s chřestem

Každé jaro už se těším na chřestovou sezonu.

Lenka Strnadová, Domažlice

Vaříme express /28.03.17
Krémová brokolicová polévka s krutony na česnekovém másle

Krémová brokolicová polévka s krutony na česnekovém másle

Výborná polévka z brokolice.

Martina Valentová, Holice

Vaříme express /24.07.13
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama